Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Svärdet och spiran


Pillars of the earth är en miniserie som kretsar kring ett katedralbygge i engelska Kingsbridge på 1100-talet. En berättelse om kärlek och hämnd, ärelystnad och hjältemod.


Originaltitel The Pillars of the Earth
Regissör Sergio Mimica-Gezzan
Manus John Pielmeier
Genre Drama, Romantik, Thriller, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Matthew Macfadyen, Eddie Redmayne, Hayley Atwell, Natalia Wörner, Tony Curran, Rufus Sewell, Donald Sutherland, Sarah Parish, Anatole Taubman, Sam Claflin, Götz Otto, Alison Pill, David Oakes, Ian McShane
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 701
Filmnummer 84170

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


foppa99
2016-07-08
engagerande, även om den känns väldigt "tv" (från förr då tv inte va lika bra/hög standard som film). och.. sen e jag allergisk mot när skådespelarna bortom alla tvivel är minst 10 år äldre än rollen de spelar. en 30 åring som spelar en 16 åring är irriterande.

2015-02-19
Bland det sämsta jag sett. Så mycket kalkonartade scener så det går inte att räkna upp. Men kul att vissa här verkar gilla den.
Krille80
2015-01-06
Jag tyckte mycket om detta även om jag behövde den första fjärdedelen till att ordentligt komma in berättandet. Därefter trivs jag dock ypperligt under de kvaravarande 6 timmarna. Ingredienser av alla de sorter i form av kärlek, svartsjuka, mord, våldtäkt, incest, religion m.m. invirat i ett snyggt paket av medeltid. Inte en tråkig stund! För att citera Janne Ahlgren på Discshop.se: "Inte perfekt men förbannat bra!" 4+
Hypostas
2014-10-06
En på många sätt mäktig, påkostad och välgjord miniserie som är i allra högsta grad sevärd. Pampig musik och många förstklassiga skådespelarinsatser. Framförallt gillar jag de manliga skådisarna, och då i synnerhet de två som spelar Tom Builder, och den onda biskopen. Härligt att återse favoritskådisen från fantastiska serien Deadwood, i en lite liknande roll som ärkesvin. Men jag kan hålla med om att det blir lite för mkt tantsnusk i del 3 av 4, och att det är lite trist att det tydligen är meningen att man ska heja på häxan och hennes odrägliga son. Game of Thrones känns verkligen som en mer skruvad version av den här boken/serien.
DiMMUBoRGiR
2014-05-10
Tunn och ganska ospännande. Saknade mörkret från böckerna.
gubbenviktor
2014-02-13
Fantastiskt bra skådisar för en TV-serie! Donald Sutherland, Matthew McFadyen och Rufus Sewel liksom! De största rollerna (inkl. alla damer) spelas av för mig okända skådisar men de var också väldigt bra! Skön stämning. Härliga miljöer. En del förlöjligande av kristendom i och för sig. Gillas inte. Men bortsett från det mycket bra!
Mejasmatte
2013-08-14
Helt ok att se. Om det är skitväder ute. Om man ligger hemma och är sjuk. Om fantasin tryter vad gäller film. Om man inte har bättre eller roligare saker för sig. 3 stjärnor kan den få av mig.
HerrNenne
2013-06-07
Börjar bra, men växer och blir riktigt jävla bra om än med vissa dippar. Klarar av tiden som passerar bättre än kanske något annat jag nånsin sett. Redmayne, Macfadyen och McShane står ut förstås, men hela skådisuppsättningen är riktigt bra. Storslagen. Vacker.
Neaslayout
2013-02-28
Den här miniserien är för mig en av de bästa jag någonsin sett, underbara kärlekshistorier med engelsk historia på ett underbart sätt. Den börjar bra. Man fastnar. Den är helt klart sevärd och mycket bra! Jag gillade slutet, även fast jag var väldigt tvivelaktig i ett par episoder. Ett plus är ju även att Eddie Redmayne är alltid snygg att titta på och en underbar skådespelare!

2013-02-27
Det här var en riktigt bra miniserie som jag snabbt tog till mig. Det sköna ligger i tempot och att det inte blir stressat. Riktigt bra - inte storslaget, men riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »