David Copperfields äventyr och iakttagelser

Historien om den föräldralösa David som med gott hjärta och stor äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker.
Originaltitel | The Personal History of David Copperfield |
Regissör | Armando Iannucci |
Manus | Armando Iannucci, Simon Blackwell |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie, Aneurin Barnard, Ben Whishaw, Gwendoline Christie, Benedict Wong, Peter Capaldi, Sophie McShera, Nikki Amuka-Bird, Paul Whitehouse, Ruby Bentall, Aimée Kelly, Anthony Welsh, Divian Ladwa, Morfydd Clark |
Påväg mot en 3a men når inte fram. Tycker att man lite gjort våld på Dickens här, och karaktärer som innehåller djup blir plattare än de behöver, lika så själva berättelsen. Särskilt synd när det finns en del bra skådisar som hade kunnat brillera!
Inte särskilt bra. En del dåliga skådespelare också.
Känns som en blandning av "House, Monty Python, Wes Anderson, teater och någon seg brittiskt drama" osv. Men precis som med Wes Andersons filmer så är det tyvärr inte alltid så roligt och det är nog det värsta med en film förutom dåliga effekter, när någon försöker vara rolig, men det är mest bara en röra av en massa trams och skrik. Hugh Laurie är den största behållningen.
Riktigt usel, trots alla kända skådisar!
2021-07-10: Kom bara halvvägs efter tre försök. Pallade sen inte längre kammarspels-teater-som-film-greppet. Sämst!
Tyckte den här filmen bara var skum, inte alls bra. Annars kan skumma filmer vara de bästa filmerna...
Jag var tvungen att forska i ursprunget och kände att allt gav mer mening när jag förstod att det är baserat på Charles Dickens bokserie som i sin tur är baserat på Dickens egen uppväxt. Vet ej om detta framgick tydligt men den höll mig isåfall inte intresserad nog att uppmärksamma det.
Snygg men osammanhängande dravel. Excentriska karaktärer och händelser som inte ger någon meningsfull helhet alls.
Kändes som att det finns en rikedom bland alla excentriska karaktärer och många vändningar som gått förlorad från bok till film. Här blir det mest smålustigt men rätt innehållslöst. Och när det kom till den direkta humorn så fick mig egentligen inte att skratta alls... Annars anska färgstarkt och välgjort, men inte så jättemycket mer. Ingen dålig film sådär, den funkar, men jag hade väntat mig mer efter all finfin kritik.