2.6

The Paperboy

Ward James, reporter för en prestigefylld tidning, åker till Florida för att utreda fallet kring en dödsdömd fånge. Han erbjuder sin bror Jack jobbet som chaufför. Charlotte Bless övertygar om fångens oskuld och en resa fylld av svek och rått våld tar fart.

Originaltitel The Paperboy
Regissör Lee Daniels
Manus Lee Daniels, Peter Dexter
Genre Thriller, 2010-tal
Skådespelare Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack, David Oyelowo, Scott Glenn, Ned Bellamy, Nealla Gordon, Macy Gray, Edrick Browne, Kevin Waterman, Danny Hanemann, Peter Murnik, John P Fertitta, Jay Oliver

Skapad 2019-10-29 av rikirock
Detta är mordhistoria men även på sitt skruvade lilla vis en kärleksfilm. \"The Paperboy\" handlar om en man vid namn Hillary Van Wetter (John Cusack) som siter i fängelse för att ha mördat en ...   Läs mer »

KyLLo
2018-08-20
En film som försöker vara cool, men blir tillgjord. Handling, rollpersoner och berättarröst fungerar inte. Däremot ett riktigt härligt soundtrack.
Dagerman
2015-07-19
En fullständig katastrof där endast Macy Gray får godkänt som husa. Resten består endast av kraftigt överspel från en vanligtvis begåvad skådespelarensemble. Det är inte förvånande att filmen blev utbuad på filmfestivalen i Cannes.
2015-01-17
Förkunskapen om denna film var snacket om Kidmans vågade scener. Vad jag fick var en film så ytlig och oengagerande i sitt berättande att kalla den tråkig vore inte fel. I brist på innehåll så överkompenserar regissören istället då i stil. Vilket inledningsvis man kan visa någon uppskattning men snabbt blir tröttsamt. I allt detta så finns det säkert fina skådespelarinsatser men när en film saknar substans och det hela bara blir larvigt och rörigt så kvittar det hur hårt skådespelarna jobbat. 1+
Canaletes
2014-12-21
Långtråkig film där bara skådespelet och det snygga fotot var bra. Så sjukt segt och det händer liksom ingenting som tänder till filmen, man väntade och väntade! Bara massa prat och scener hit och dit. Sen undrar man ju om det ingick i Zacs kontrakt att hans vältrimmade kropp skulle visas upp så mycket som möjligt, vissa scener gjordes speciellt för att framhäva den så mycket som möjligt såg det ut som. Intressant och bra soundtrack. 2.8/10.
Christofer
2014-09-12
Nämen, det här var ju inget vidare. Med den rollistan så hade jag väntat mig betydligt mer, fast egentligen var det ju mest manuset som haltade, inte skådisarnas insatser.
Andreas_
2014-08-15
Fasen detta var bra, klart över mina förväntningar, och jag blev riktigt glatt överraskad faktiskt. Spännande och intressant hela vägen från början till slut med fantastiskt skådespeleri av samtliga skådespelare. Otroligt underskattad film verkligen. Matthew McConaughey var helt suverän som han alltid är, men att Nicole Kidman och John Cusack kunde agera så här bra, det trodde jag inte, båda är helt outstanding fenomenala här och dom gör nog sina bästa roller i karriären och även det nya hollywood tillskottet Zac Efron är riktigt bra, han är en framtida namn att hålla koll på. Filmen i sig flyter på bra och är som sagt både spännande och intressant hela vägen, där en gåta nystas upp mer och mer ju längre filmen pågår och nya mörka hemligheter om karaktärerna kommer upp till ytan ju mer karaktärerna utvecklas. Tidskänslan är lysande oxå. Detta är väldigt bra som sagt, enda som håller den starka 4:an borta är slutet som jag tycker är både lite tamt och lite smått orealistiskt men annars har jag inget att klaga på. Har dock inte läst boken som denna film är baserad på, så slutet kanske är bättre beskrivet där. Men annars så är detta en underskattad liten lågbudget mörk thriller pärla med mycket lysande skådespeleri. Svag 4:a blir betyget.
NoWireHangers
2014-07-26
Klart underskattad och på flera sätt tämligen skruvad och oanständig film. Fin tidskänsla och bra skådespeleri. Håller inte riktigt samma klass hela tiden; hade den gjort det hade den kunnat få en fyra i betyg.
pungsnigel
2014-06-05
Bra skådespel men alldeles för långsam story. Filmen kändes som 3 timmar.
Dele
2014-04-09
Välgjort och underhållande thrillerdrama som bjuder på ett par speciella scener. Storymässigt är det ok., men inget jättespeciellt.
dbergkamp
2014-04-02