Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Old Guard


Historien följer Andy, ledaren för en hemlig grupp odödliga legosoldater som beskyddat jorden i århundraden. När teamet rekryteras för att lösa ett nöduppdrag avslöjas deras speciella förmågor och det blir upp till Andy och Nile, det senaste tillskottet i gruppen, att skydda dem alla från de som till varje pris försöker tjäna pengar på deras förmågor.


Originaltitel The Old Guard
Regissör Gina Prince-Bythewood
Manus Greg Rucka
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2020-talet
Skådespelare Charlize Theron, KiKi Layne, Marwan Kenzari, Matthias Schoenaerts, Luca Marinelli, Chiwetel Ejiofor, Harry Melling, Natacha Karam, Veronica Ngo, Mette Towley, Anamaria Marinca, Micheal Ward, Shala Nyx, Majid Essaidi, Joey Ansah, Andrei Zayats, Olivia Ross
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 343
Filmnummer 137744

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


menschenfeind
2023-12-11
Pretentiös och outhärdligt fånig.
Robkiller
2022-01-16
Fanns väl ingen anledning att se det här alls egentligen.
bisam
2021-06-05
Jag var faktiskt positivt överraskad av den här produktionen. I grunden är det väl egentligen en ganska ointressant actionfilm, men film om dödlighet där jesusfiguren bär på våra synder genom sår som aldrig läker - det är ju inte fel ändå. Regissören använder flera intressanta grepp som känns...genuina, är nog rätt ord. Hon spelar på traditionella könsroller i uppsättningen av karaktärer utan att tvingas var övertydlig. Tyvärr är det kanske talande för att sexuell läggning fortfarande är en svårsmält fråga för vissa, där det uppenbarligen inte räcker att låta Marinelli och Kenzari vara sin sexualitet utan ett statement. Även musiken är tänkvärd. När övertydliga låtar går igång i några utvalda scener känns det som en tv-film från 80-talet, men det kan också vara bra. Jag har inte riktigt bestämt mig. Måhända är det uttryck för begynnande gubbighet, men det här med massproduktion av film genom strömingstjänster kanske inte bara är skit ändå. Även om det är tydligt att regissören och manusförfattaren 'står på bandet' och måste leverera lättsmält film, så bidrar de ju ändå med intressanta inspel. Brister till trots, så blir det en trea.
Gordyal
2021-02-23
Väldigt ojämnt och alldeles för utdraget, men bra röj sista tjugo. Theron är tuff, Layne är klen. Uppföljaren lär ses oavsett.(6+/15)
HerrNenne
2021-01-07
Theron är riktigt cool, och världen är ju cool, alltså deras liv. Tyvärr får man inte se eller höra mer om det, och det man får se ser oftast rätt lågbudget och fånigt ut. Standard actionfilm. Förutom Theron uppskattade jag Marwan Kenzari väldigt mycket. Gillar inte sequel-baits dock, speciellt inte en som görs av en stor grej i filmen som bara ändras helt plötsligt.
Bear
2020-10-12
Personligen tycker jag det alltid är sjukt tråkigt med actions med odödliga, superhjältar eller huvudkaraktärer som aldrig får en skråma så länge det inte handlar om Toshiro Mifune eller Chow Yun Fat. Vet inte riktigt varför den når en 2a, men ok, så får det bli :)
Tatty
2020-08-09
Så grym film! Så bra och spännande! Älskar Charlize Therons roll i filmen!!
ilgoga
2020-08-04
Lite smårolig action och Theron är kool, men inte mycket mer.
Starkbröl
2020-08-01
Inte så tokig för en Netflixfilm, hyggligt skådespeleri till exempel, tyvärr är manuset töntigt. En hoper stulna tropes och många väldans osannolika/överslätade grejer (även om man accepterar filmens premiss) plus cringigt slut ger trots allt en stunds okej pangpangförströelse. Theron och Ejiofor är alltid bra oavsett film och gör inte bort sig här heller.
Supernaut
2020-07-27
Dussin-action som är godkänd men inte mer. Helt okej men inget värt att ta en omväg för.
Visa äldre kommentarer »