Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Number 23


Familjefadern Walter Sparrow kommer över en mystisk bok som heter The Number 23. Bokens huvudperson är en privatdetektiv vars liv tycks ha väldigt många kopplingar till Walters eget. I boken spelar talet 23 en ödesdiger roll och Walter börjar själv se talet överallt i sin omgivning, övertygad om att det bär på en dold betydelse även för honom.


Originaltitel The Number 23
Regissör Joel Schumacher
Manus Fernley Phillips
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Rhona Mitra, Michelle Arthur, Patricia Belcher, Lynn Collins, Mark Pellegrino, Maile Flanagan, Paul Butcher, David Stifel, Jean-Pierre Parent, Ed Lauter, Corey Stoll
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8734
Filmnummer 46749

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av essmoll
Walter Sparrows (Jim Carrey) liv får sig en plötslig vändning och allting ställs på kant när han får boken “The Number 23” i sin hand. Det är en födelsedagspresent från flickvännen (Virgi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av Mat1az
När jag hör namnet Joel Schumacher kommer jag att tänka på två saker. För det första undrar jag om han är släkt med Formel 1-föraren, och för det andra tänker jag på hans katastrofalt då...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av westost
Det sägs att om man misshandlar siffror tillräckligt mycket så kan de säga en precis vad man vill höra av dem. Tydligen har Joel Schumacher någon liknande filosofi i bakhuvudet när han friskt f...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2021-11-02
Number 23 fick ingen positiv respons men för mig har den de typiska Joel Schumacher elementen som krävs för en bra och udda thriller. Spänningen finns där hela tiden och det sker oväntade vändningar ända fram till det nervkittlande slutet och filmen skapar en nyfikenhet kring siffran 23. Number 23 ser jag som Schumacher sista typiska film av honom. Också roligt att se Carrey i en seriös roll som omväxling.
dudson
2020-03-02
Trevligt se herr Carey i en seriös roll. Men själva storyn är bara för mycket & inget man fastnar för. Nice titta på ögongodiset Virginia Madsen iaf"=)
Christofer
2017-05-06
6/5 2017: Ännu en omtitt såhär strax efter att jag rensat filmhyllan rejält och endast behållit mina favoriter, resten har skänkts bort. Även denna gång står betyget fast. Trist bara att slutet var detsamma i både bio-versionen och Unrated, hade glömt det sen sist. 16/7 2010: Betyget kvarstår efter en omtitt. Fortfarande en av de bästa filmerna på sitt tema. 4/3 2007 (4): Riktigt spännande, och Jim Carrey gör det mycket bra. Väldigt snyggt foto och kameraarbete, vilket höjer stämningen. Tyvärr slutar filmen på ett sätt som man sett alldeles för många gånger tidigare. Trots detta så är det en väldigt bra film, som dock hade kunnat bli ännu bättre med ett annat slut. Som sagt, upplösningen har man sett ett antal gånger förut och det drar ner betyget.
Stygga-Vargen
2016-11-21
Väldigt bra och spännande film där Jim Carrey bevisar att han klarar av seriösare roller också.
spielmitmir
2016-04-26
Glatt överraskad och måste sätta en fyra. Den håller mig engagerad hela vägen och känns lagom obehaglig och kuslig. Kul att se Carrey i denna typ av roll, och Madsen har man inte sett på länge. Skoj! Gillar manuset och fotot känns lite Lynch-mässigt. Klart sevärd!

2015-05-01
Lite småblek och tråkig av en regissör som gjort betydligt bättre filmer. Ganska tramsiga sätt att komma fram till siffran 23. 5/10
Fetjocke
2015-01-27
Hängde i ganska bra längs vägen, men slutet saggade rejält.
OverlookHotel
2014-12-24
Jag har tydligen sett denna förr och gett den en tvåa. Jag har inget som helst minne av det, vilket är: 1) ironiskt, med tanke på vad filmen handlar om, och 2) en bra fingervisning om hur bra filmen är... snark...
Krille80
2014-12-05
Jim Carrey i sin allra första thriller och resultatet blev.........bra! Jim Carrey sköter sig faktiskt utmärkt i sin roll och manuset griper tag i en och man blir både intresserad och fascinerad över att få veta mer. Tyvärr släppte intresset för mig mot slutet men det var en bra film. Inget man ser om eller sätter i hyllan men bra som engångsfilm. 3+
Tatty
2014-03-25
Spännande och klurig med nummer 23. Man började förstå hur det egentligen var nästan på slutet. Bra film.
Visa äldre kommentarer »