Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

The Mummy


Den egyptiska drottningen Ahmanet väcks ur sin eviga vila för att hämnas på den värld som på ett orättvist sätt tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått tryckkoka i en gravkammare i tusentals år. Mumien tar sig an den klassiska matinéfilmen med ett nytt grepp, och tar oss med på en resa från Mellanösterns svepande sanddyner till den underjordiska värld som gömmer sig under dagens London.


Originaltitel The Mummy
Regissör Alex Kurtzman
Manus David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman
Genre Action, Thriller, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Tom Cruise, Russell Crowe, Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Jake M Johnson, Courtney B Vance, Marwan Kenzari, Javier Botet, Selva Rasalingam, Erol Ismail, Rhona Croker, Hadrian Howard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 809
Filmnummer 122853

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av AugustDellert
'The Mummy' är den klassiska historien om den fördömda mumien i ny tappning med Tom Cruise i spetsen. 'The Mummy' är även den första delen i Universal Pictures storsatsning som dem kallar 'Dark ...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2024-01-22
Tanken med The Mummy var att sparka i gång Universals Dark Universe. Ett koncept med moderniserade nyinspelningar av de gamla monsterklassikerna. The Mummy blev emellertid sågad av både publiken/kritikerna och dessa planer bordlagdes kvickt. Det är inte svårt att förstå varför då filmen är både trist och har en oklar ton. Värt att nämnas är att den tematiskt är extremt mörk/olycksbådande men att detta kontrasteras med kvicka one-liners (man har uppenbart sneglat på Marval här) som inte fungerar alls. Tom Cruise är felcastad i huvudrollen och känns för gammal med tanke på rollen han spelar. Speciellt löjligt blir det när han och Annabelle Wallis har något sorts tonårsgnabb om hur länge en sexakt varade. Lite mer underhållande är Russell Crowe som Henry Jekyll men hans karaktär kommer aldrig till sin rätt. The Mummy förtjänar i slutändan att mumifieras och glömmas bort.
Starkbröl
2023-05-02
Otroligt tråkig, filmen verkar inte veta vad den vill göra, Cruise med sitt bredspacklade ansikte är helt fel i huvudrollen. Frasers film hade ju ändå lite humor att bjuda på.
Gordyal
2022-10-03
Jösses! 80-tals-action-matiné, fast plastigare och med grövre våld. (5/15)
Olof_Gronlund
2022-08-28
Ta bort kända skådespelare, och ta bort effekterna, så har du en ren jävla b-rulle. Jag kan inte ge den en tvåa bara för att Cruise är med eller för att det är grymma effekter. Den är allt för mörk och allt för djup för sin sak. Borde varit med som Brendan Fraisers version.
sodomiten
2020-11-28
Inför den här filmen tänkte jag att det här kommer minsann vara bättre än "The mummy" med Brendan fraser& co. Jag hade fel. Den var jävligt mycket sämre och jag undrar om den ens hade nått dvd-hyllan utan Tom Cruise deltagande. Förövrigt ser kvinnan som spelar almanet ut som en man.
Krille80
2020-07-21
Det är lätt att förstå den universella kritik filmen utstått för direkt så vill jag få bort Tom Cruise för filmen. Därefter får jag inget grepp om tonen i filmen. Filmen hade mått så mycket bättre på att skippat de komiska stunderna som faller hårt. För mig som älskar de klassiska monstren och dess filmer från Universal gör det extra ont att se hur karaktärerna behandlas. Jag älskar dock actionscenerna som utspelar sig i diverse fordon. Verkligen snygga!
Rai
2019-10-30
Riktigt kass film, ner med Tom Cruise!!!
RichardEk
2019-08-01
Trailern utlovade en förhållandevis habil actionfilm, och det är smått intressant att jag ännu kan luras av en trailer. Här finns en del effektfulla scener men snabbt börjar filmen likna mer ett datorspel än en äventyrsfilm och inte ens Tom Crusie kan ändra det. Rollen är på något efemärt sätt fel för honom.
Tatty
2019-07-10
Väldigt spännande! Gillade den riktigt mycket. Hände mycket spännande nästan hela filmen tyckte jag!
WillyV
2019-06-10
Svag tvåa, men inte fullt så usel som ryktet (och för att motivera en etta).
Visa äldre kommentarer »