2.5

The Monster

En frånskild mor och hennes envisa dotter måste åka för att träffa flickans far. De färdas på ödsliga landsvägar i mörkret och ösregnet när de plötsligt kolliderar med något. De klarar sig bra medan bilen dör. Skakade av händelsen försöker de tillkalla hjälp och komma därifrån, men det drar ut på tiden och de upptäcker snart att något skrämmande lurar alldeles i närheten.

Originaltitel The Monster
Regissör Bryan Bertino
Manus Bryan Bertino
Genre Drama, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Zoe Kazan, Ella Ballentine, Aaron Douglas, Christine Ebadi, Marc Hickox, Scott Speedman, Chris Webb, Meeko

Robkiller
2020-05-26
Segt drama med monster i mörka skogen. Inte mycket att se här.
2019-04-28
Krypande skräck och obehag med vissa undertoner som gjorde att man inte visste riktigt vart det var på väg. Monstret är klassiskt, dvs ingen cgi här. Med ett annat slut kunde den blivit riktigt bra.
2018-08-25
Filmen var rätt ok, men när man såg monstret var det inget annat än gubbe i maskeradkostym. Töntigare dräkt får ,man leta efter. Monstret var så oroligt dålig gjord..
Hoagie
2017-01-30
Gillar inledningen, men när monstret dyker upp faller filmen dessvärre platt.
Engravadlax
2017-01-27
Nah.
AlbinWesley
2017-01-25
Ja som en annan kommentar gör gällande liknar den Babadook i sin tematik, men som sagt något övertydlig. Men det är en god bit film, sticker ut lite och det på rätt sätt.
KyLLo
2017-01-08
Ganska välgjord (även om det mesta utspelar sig i mörker) och lite udda stilgrepp i inledningen, vilket väckte ett visst intresse direkt. Jag tänkte lite på Monsters från 2010, som också lyckades sticka ut lite i genren. Däremot är jag inte nöjd med utvecklingen och slutet. Som helhet är den väl ändå rätt bra i sin genre. Den unga flickan, Ella Ballentine, spelar överraskande bra. Kanske ett känt namn i framtiden om hon fortsätter så och får rätt roller. En svag trea.
ekneB
2017-01-01
Riktigt bra, älskar hur relationen mellan mor och dotter växer hela tiden och att vi får vara med på den resan. Den är riktigt spännande, man sitter fastnålad rakt igenom. Monstret är okej för en budget jag gissar inte var jättestor och dom gör helt rätt i att visa monstret sparsamt och ist bygga suspense! Stark 3a
haajen
2016-12-31
Det börjar så bra, bra symbolik, foto, skådespel etc. men sedan blir den väldigt konventionellt för att återhämta sig med en mkt fin och, återigen, symbolisk, slutbild. Ambitiös, sevärd men ojämn.
Cisco
2016-12-11
mkt bättre än väntat. bakgrundshistorien gör att den engagerar på djupet :)