The Mist

En vanlig höststorm trodde de flesta, men i spåren av stormen kom en dimma, en dimma så tjock att man inte ser fötterna nedanför sig. David Drayton med sin 5-årige son Billy blir när dimman anländer instängda i ett snabbköp tillsammans med de andra panikslagna byborna. Varför kommer ingen hjälp? Varför kommer ingen som går ut tillbaka? Baserad på novellen The Mist av Stephen King.

Originaltitel The Mist
Alternativ titel Stephen King's The Mist
Regissör Frank Darabont
Manus Frank Darabont
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Thomas Jane, Nathan Gamble, Andre Braugher, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Kelly Collins Lintz, Gregg Brazzel, Alexa Davalos, Robert C Treveiler, Toby Jones, William Sadler, Chris Owen, Jeffrey DeMunn, Frances Sternhagen

Skapad 2019-12-07 av weng-weng
Hundratusentals människor dör i naturkatastrofer, äldrevården klappar ihop, invandringen till Sverige blir en allt hetare potatis. All verklig olycka till trots verkar det ändå alltid finnas rum...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Jo faktiskt, det blir en fyra detta. Jag vill börja med att bekräfta det, mycket för att understryka min egen förvåning. När jag läste vad filmen handlar om infann sig nästan direkt en känsla...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
En höststorm drar in över landskapet i Maine, mitt i hillbilly-USA, och med följer en sällan skådad tjock dimma. David Drayton är på det lokala snabbköpet med sin son när dimman drar fram och...   Läs mer »

Sheepy
2024-09-02
Efter ett plötsligt åskväder tar en tjock dimma över den lilla staden Bridgton. Med dimman kommer också blodtörstiga monster och samtidigt som de invaderar samhället försöker ett gäng främlingar överleva i ett snabbköp. The Mist har en relativt spännande premiss, men med tanke på att Frank Darabont står för regin hade man förväntat sig mer vad gäller utförandet. Skådespeleriet imponerar inte heller och dynamiken/konflikterna som uppstår i snabbköpet känns aldrig realistiska. Slutet, som är förändrat från boken är överdrivet mörkt och brister i trovärdighet.
JD
2024-02-13
För en som inte hört så mycket om denna film förut: en positiv överraskning. Visst finns det en del logiska luckor men den är tät med ett bra fokus på människorna och inte minst en sunt kritisk inställning till vapenvåld.
Robkiller
2022-10-26
Mest dravel.
kovikovi
2021-09-09
en av de första "skräck"filmerna jag har sett, så har en soft spot för den, men den är väl bra
Misslovemovie
2019-07-21
Såg den endast pga slutet faktiskt men nej detta var ingen höjdare. Känns som jag kunde lagt de två timmarna på nåt bättre.
Raimo_1985
2019-04-06
Finns så mycket bra med den här. Preachern är dock tröttsam som attan (men det är ju meningen, men ändå) och effekterna är redigt fula och väldigt dator.
vonadel
2019-03-05
Good ol' Mr. King! Vill minnas att jag såg denna när det begav sig. Ville dock se den innan den försvann från Flixen. Gillar den. Skön stämning. Men, det är nog slutet som gör att den går från 6 till 7. 7/10
picklessmulan
2019-01-28
Riktigt bra slut som hänger kvar länge
PolPut
2018-02-19
Vad som skulle kunna bli en sån bra film förstörs av folks onaturliga beteenden, konstiga beslut och allmänt underliga idéer. När skiten träffar fläkten finns det alltid folk som kammar sig och presterar sitt bästa när det kommer till krishantering, kreativa lösningar och rationellt handlande, men i den här filmen lyser de med sin frånvaro.
Tatty
2018-02-18
Den var faktisk spännande och ganska pirrig-läskig! Slutet var lite sorgligt och orättvist! Kunde slutat bättre antar jag.