Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Ministern


Transportministern Bertrand Saint-Jean väcks ur en mardröm till nyheten om en allvarlig bussolycka, som blir inledningen på en välkomponerad berättelse om maktens hårda intrigspel och dess följder för den enskilda människan. Filmen följer flera parallella spår: ministrarnas intrigerande i samband med avgörande regeringsbeslut kontrasteras mot den vanlige medborgarens perspektiv.


Originaltitel L'exercice de l'État
Alternativ titel The Minister
Regissör Pierre Schöller
Manus Pierre Schöller
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Olivier Gourmet, Michel Blanc, Zabou Breitman, Laurent Stocker, Arly Jover, Sylvain Deblé, Eric Naggar, Anne Azoulay, Stéphan Wojtowicz, François Vincentelli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 111
Filmnummer 95817

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2013-01-05
Försöker ibland ha en viss råhet och coolhet som inte funkar men det blir emellanåt bra ändå tack vare en ganska intressant skildring av toppolitik och en mycket bra Gourmet.
Thinduke
2012-12-08
De inledande två minuterna är filmens största behållning, synd att den inte fortsatte i samma anda...
precineadd
2012-09-30
en fascinerande film som lämnar en med den gäckande känslan av att hela världen kommer gå åt helvete.
tandersten
2012-09-20
Man blir grymt lurad av omslaget, tror det ska vara en skruvad film men det blir mest bara tråkigt. Musik, inklippta (meningslösa) statusuppdateringar på facebook gör inget för att lyfta filmen. Sällan jag så en så händelselösfilm. Jag kanske inte sett samma film som ni andra?
Birk
2012-06-20
Snacka om att ge begreppet "nyttig idiot" ett ansikte...
laserpikka
2012-06-02
Jag hade nog aningen höga förväntningar på den här filmen. Tycker tyvärr inte man fick någon känsla för den politiska intrigen, kanske för att jag inte känner till det franska politiska systemet. Skådespelare, bild och ljud var oftast riktigt bra men historien når mig aldrig. Drömsekvensen i början är också filmens höjdpunkt.
stgurgel
2012-05-30
Tät, intensiv och actionfylld
goeran
2012-05-28
Pierre Schöllers film L'exercice de l'État är ett utmärkt drama om maktspel i den franska regeringen; filmen kommer verkligen det politiska spelet in på livet. Olivier Gourmet, som har huvudrollen som ministern, är lysande som vanligt.
engwall
2012-05-23
Vacker, fransk och underbar. Lite övertydlig emellanåt.