2.3
2.3
The Midnight Meat Train
Fotografen Leon Kaufman kämpar för att få sitt stora genombrott. En fotoserie från New York-tunnelbanans underjordiska mörker där livets ljud drunknar i det mördande larmet från tågen. Och där Leon steg för steg närmar sig den brutale seriemördaren Mahogany. Med kameran som sitt enda vittne...

Originaltitel | The Midnight Meat Train |
Regissör | Ryûhei Kitamura |
Manus | Jeff Buhler |
Genre | Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Bradley Cooper, Vinnie Jones, Brooke Shields, Leslie Bibb, Roger Bart, Tony Curran, Peter Jacobson, Barbara Eve Harris, Quinton 'Rampage' Jackson |
Horribelt dålig film i allt, regi, skådespelarprestationer, manus, effekter, ja allt i princip, inte värd att ens slösa tid på en bakis söndag i soffan, så dåligt är detta, storyn är patetiskt dålig, regin är medioker av någon okänd japansk regissör som aldrig gjort en bra film någonsin, manuset skulle kunna vara skrivet av en 12 åring med tanke på logiken eller bristen på logik, det är så många logiska luckor att man kan inte annat än att slå sig på pannan var 5:e minut, skådespelarna är patetiskt skrivna för filmen har faktiskt bra skådisar med, som Bradley Cooper t.ex, fantastisk skådis men vad gör han här? och inte gör han någon direkt ansträning heller och sen har vi Vinnie Jones som gjort många bra och underhållande och oförglömliga roller genom åren, sen dyker även gamle Brooke Shields upp i en liten roll men är för liten för att ens bedöma, vi har även Leslie Bibb och Tony Curran i väldigt små roller och inte heller direkt något att bedöma men ingen är bra och ingen gör sina roller särskilt bra och det är väl ofta så i skräckfilmer, ofta så är skådisarna rätt patetiskt dåliga men det måste vara stora pengar i skräckfilmer med tanke på att det alltid är någon eller några toppskådisar med, hursomhelst, detta är inte bra eller spännande eller läskigt, det är visserligen blodigt men har sett värre och med tanke på att inga pengar har lagts på CGI effekterna så är även dom riktigt kassa, filmen är baserad på en liten kortare novell av skräckmästaren Clive Barker som gav oss bland annat Hellraiser men av någon anledning så är det ingen som lyckas göra hans böcker eller noveller till bra filmer tyvärr, det är väl den första Hellraiser från 80 talet som var skaplig, resten har varit rena skräpet som här...gillar man detta eller tycker det är läskigt och spännande och inte slår sig i pannan för alla "plot holes" som genomsyrar filmen, så är man antingen för ung och inte har lyckats skapa sig ett logiskt tänkande ännu eller så är man mentalt handikappad och förstår inte bättre....hursomhelst, filmen är riktigt jävla kass, inte alls värt att lägga ner tid på, så jag varnar alla som tänkt se denna och läser detta före, undvik till varje pris, den är inte värt det, tiden kan användas till något så mycket bättre...filmen är ett stort skämt och jag förstår inte ens hur denna kunde får grönt ljus att ens bli gjord, oerhört kass, betyget blir en begraven, överkörd och sönderstampad svag 1:a, hade jag kunnat ge minusbetyg så hade den fått det lägsta minus betyget som gått...en katastrof till film...
Tunnelbanan borde vara en perfekt miljö för skräck, men ofta blir skräckfilmerna för överdriva och overkliga. Samma med den här. Upptakten är däremot bra och en stor del av filmen är spännande. Mördaren är stenhård och ser ut som en livvakt som sadlat om. Fotografen är den där vanliga medborgaren som råkar hamna mitt i smeten och sedan blir som hypnotiserad av veta mer. Vad jag förstår är den inspelad i Los Angeles tunnelbana och inte New Yorks. De öser på med effekter och starka färger som gör att den upplevs som onaturlig och störande. Som någon var inne på liknar den 80-talets skräckkomedier, men utan humorn. Dessutom får jag intrycket av att den är skriven av B-författare som kanske mer lever i en seriemagasin-värld än den verkliga.
Riktig kalkonrulle.
Wow. Hade inte riktigt väntat mig så många tvåor bland de senaste kommentarerna här. Den avviker en hel del från Clive Barkers förlaga, men i kombination står de ändå för samma helhet på något sätt. Jag tyckte om det. Visst har jag massor av invändningar mot filmen, men den var ju rätt spännande. Framför allt var det kul att jag tyckte om Cooper i den, när jag i vanliga fall är allergisk mot karln.
Så nära en etta i betyg en kan komma. Började kasst, blev en gnutta bättre för att sedan också avslutas helt urdåligt. Underhållande och ger perspektiv och får många andra filmer att glänsa med lätthet.
Har sett den listas i listor med Lovecraft-inspirerade filmer. Och visst, platsen för tågets slutstation känns knyckt ifrån "The Rats in the Wall", synd att det atmosfäriska inte införlivas för fem öre, gore:n är Disney, karaktärerna hopplöst oengagerande och platta, kameraarbetet kliniskt reklamsnyggt och all form av handlingsutveckling korkad.
Dåliga effekter och det spårar ur totalt, det var dock en bra handling som hade kunnat gjorts bättre, däremot hade man behövt en hel del skådespelarbyte och manusändringar.
Njeee, ibland härligt underhållande med fint våld men det mixas med kassa cgi-effekter och korkade offer (det sistnämnde hör väl dock genren till). Största delen var fasansfullt förutsägbar men tack vare Vinnie Jones så hade jag det ändå småtrevligt under filmens speltid. (5+/15)
Från början till slut är The Midnight Meat Train så fasansfullt jävla dum.
Hade det kommit en två rätt snabbt efteråt så hade den åtminstone haft någon poäng.