The Menu

Ett ungt par bjuds, tillsammans med en grupp främlingar, in till en avskilt belägen restaurang på en avlägsen ö. Den mycket hyllade men något besatte köksmästaren har förberett en påkostad avsmakningsmeny, men också några chockerande överraskningar.
Originaltitel | The Menu |
Regissör | Mark Mylod |
Manus | Seth Reiss, Will Tracy |
Genre | Drama, Komedi, Skräck |
Skådespelare | Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, Paul Adelstein, John Leguizamo, Aimee Carrero, Reed Birney, Judith Light, Rebecca Koon, Rob Yang, Arturo Castro, Mark St. Cyr, Peter Grosz, Christina Brucato, Adam Aalderks, Jon Paul Allyn |
Jag var helt säker på att jag betygsatt den här. Svag fyra. Intressant, bitvis annorlunda och underhållande.
Alltså, jag är ju en sucker för satir, skruvade filmer och mörk humor... Såååå... Detta faller mig ju i smaken. Tycker också att det är rätt välspelat.
Kul idé och är som roligast i början innan saker och ting börjar avslöjas (frågan är om det inte avslöjas lite väl tidigt, dock). Ofta kul humor men i slutändan känns det mer som en samhällssatir än en skräckfilm. Är knappast någonsin läskig. Uppskattade Anya Taylor-Joy i huvudrollen.
Kul ett tag, men så fort man fick veta vad planen var blev det både banalt och tröttsamt. En sån där film som har en gimmick och inget mer. Tacka vet jag The Lobster, eller, om det är lyxrestaurangmiljön som hägrar, Boiling Point - men då har vi lämnat satirgenren för att se människor av kött och blod.
Sitter ganska orörd här. Idéen var väl okej, utförandet mindre bra. Var inte alls läskigt eller psykologiskt utmanande. Bara som en komedi utan skratt, eller ett drama.
En mycket underhållande och välspelad svart komedi. Fiennes var som alltid lysande.
Började intressant med olika maträtter innan det blev rörigt men spännande iallafall. Ganska sjuk film
Bra film, första halvan är mycket underhållande men den senare delen av filmen drar ner betyget ifrån fyra till tre.
Underhållande och rolig!
Fantastisk inledning där mystiken osade sig igenom varje rätt. Det doftade och smakade magiskt. Tyvärr så dalade kvaliten betydligt för varje måltid som presenterades och när middagen var över så satt man där fortfarande hungrig och djupt besviken. Det blev ingen michelinstjärna här inte.