2.3

The Mechanik

Nikolai Chernecko, före detta soldat i den ryska specialstyrkan, förlorar sin familj i korselden av en knarkuppgörelse. Han tar ut en blodig hämnd på gärningsmännen och flyttar till USA. Där blir han sju år senare uppsökt av en kvinna som ber honom resa till ryssland och rädda hennes dotter som blivit kidnappad av maffian. Nick vägrar, tills han får reda på vem som ligger bakom kidnappningen: Sasha, mannen ansvarig för Nicks familjs död, som han trodde han dödade sju år tidigare.

Originaltitel The Mechanik
Alternativ titel The Russian Specialist
Regissör Dolph Lundgren
Manus Bryan Edward Hill
Genre Drama, Action, 2000-tal
Skådespelare Dolph Lundgren, Ben Cross, Ivan Petrushinov, Olivia Lee, Raicho Vasilev, Assen Blatechki, Hilda van der Meulen, Velizar Binev, Barry Evans, Maria Ilieva, Valerij Jordanov

RichardEk
2013-07-19
Blodig slentrianaction med i stort sett alla actionklichéer som finns. Detta gäller både berättelsen och actionscenernas dramaturgi som har hämtat MYCKET från västernfilmerna i uppgörelsen i slutet. Östeuropa får allt oftare gestaltas som ett laglöst Vilda Västern, eller Vilda Östern, i filmer där Lundgren, Seagal och van Damme mer eller mindre framgångsrikt spelar hjälte. Lundgren lyckas någorlunda här, trots en del överspel. Se bister ut på film kan han, trots allt.
santiago
2010-07-11
Den här filmen kommer att kosta mig hundratusentals kronor i psykologer och terapi, tack för det televerket<tm>.
DashX
2010-03-03
Dolph, jag älskar dig, gift dig med mig. I övrigt var denna filmen inte så bra, lite för mycket ologiska ting och sådär. För mig i alla fall, men jag är ocks besatt av att allt ska vara logiskt.
mikaelsvensson
2009-11-21
Inte så dålig som jag förväntat mig, men fortfarande långt ifrån bra.
Djason
2009-08-06
Kass som det oftast är när Golf Dumgren är i farten.
2008-08-19
Har sett Dolphan i betydligt sämre rullar, här lyckas han rätt hyfsat även om det luktar öststats b-produktion lång väg
ninja
2008-08-01
Skurken var så jävla lik Orson Welles!
sunnhed
2008-08-01
Sådär ja Lundgren, f.d. spetsnaz och en hämdsaga med automatvapen. Du vet vad jag vill ha av Dig, och du ger mig det.
Johan2006
2008-05-12
Haha! Fan vad kass!
Brigante
2008-05-02
Dolph är ju inte den du förväntar dig den mest trovärdiga tolkningen av, men det här är, även med hans mått mätt, väldigt dåligt.