The Mark of Cain
Wayne och Mark är två unga brittiska soldater som tjänstgör i Irak 2003. När deras plutonledare Godber dödas i ett bakhåll, tillfångatar man oskylidgt misstänkta och råkar tortera en av dem till döds. Via fotografier läcker hemligheten ut i pressen...
Originaltitel | The Mark of Cain |
Regissör | Marc Munden |
Manus | Tony Marchant |
Genre | Drama, Krig, 2000-tal |
Skådespelare | Matthew McNulty, Gerard Kearns, Leo Gregory, Shaun Dooley, Shaun Dingwall, Naomi Bentley, Dhaffer L'Abidine, Khalid Laith, Alistair Petrie |
En småskalig krigsfilm som vid första anblick inte verkar vara så mycket men överraskar med sitt fokus och perspektiv. Engagerande.
Den här filmen känns inte speciellt välgjord och har svårt att hålla mitt intresse uppe, men framemot slutet blir den riktigt, riktigt otäck. 2+
blev positivt överraskad av filmen hade lägre förhoppningar på den men den var faktiskt gripande det var inte bara en krigsfilm och inget annat men den här hade en mening i alla fall annars en mycket bra film
Filmen tar fram det brutala gruppvåldet mot civila. Engelska soldater vill hämnas sin räddsla och, med befälets goda min, sparkar och slår dom sönder oskyldiga människor. Marc Munden har gjort en bra och gripande film.
Väldigt rörande film som verkligen visar vad krig kan göra mot människor. Regler, lojalitet och grupptryck handlar filmen om. Man får sig en liten tankeställare efteråt.
den värsta film jag sett... jag har aldrig gråtit så mycket för en film förr.
Välgjord och mycket tankeväckande. Men inget märkvärdigt.
LtdRichard du har verkligen missat poängen med den här filmen så mycket. Hoppas att du också växer upp nån dag.
f.ö. tycker jag det är töntigt med krig å sånt
"... och råkar tortera en av dem till döds..." Oj jag råkade misshandla en kille i 5 timmar till döds. Haha!