Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Manchurian Candidate


När hans armé-enhet hamnade i bakhåll under det första Gulfkriget räddade Sergeant Raymond Shaw sina kollegor när hans chef, Major Ben Marco, slagits medvetslös. I det politiska spelet användes incidenten så småningom för att få Shaw till att bli nominerad till vice president, medan Marco hemsöks av drömmar om vad som hände - eller inte hände - i Irak. (Remake på 60-talsfilmen "Hjärntvättad").


Originaltitel The Manchurian Candidate
Regissör Jonathan Demme
Manus Daniel Pyne, Dean Georgaris
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Kimberly Elise, Vera Farmiga, Jon Voight, Ted Levine, Bruno Ganz, Dean Stockwell, Miguel Ferrer, Zeljko Ivanek, Charles Napier, Al Franken, Roger Corman, Anthony Mackie, Jeffrey Wright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4314
Filmnummer 20260

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av neo_lord
1990 gjorde den då ganska okända regissören Jonathan Demme filmen När Lammen Tystnar med Anthony Hopkins och Jodie Foster i rollerna. Filmen blev som bekant en megasuccé världen över, men sedan...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av cineasten89
En mer spännande thrillerfilm i detta årtusende får man nog leta efter. Baserad på -62 års filmen, Hjärntvättad, med Frank Sinatra och Angela Lansbury i huvudrollerna, som var baserat på Rich...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2021-07-09
Väldigt bra film med en suverän Denzel Washington i huvudrollen som aldrig misslyckas med att göra en bra roll framför kameran, även Liev Schreiber är riktigt bra som alltid och övriga biroller med diverse kända göra inga misstag heller, gjord av en regissör som jag åtminstone höll högt och som alltid gjorde bra thrillers som t.ex När lammen tystnar men som på sina sista år gjorde lite halvdana filmer tyvärr, här gör han dock inga misstag och lyckas göra en riktigt spännande och successiv thriller som tydligen är en remake av en gammal klassiker från 1962 som jag dock inte har sett och därför inte jämför heller, men dom som tydligen har sett originalet så verkar det som att denna remake inte är bättre eller ens i närheten av originalet. men för mig som inte sett originalet så kan jag inte annat än att gilla denna film väldigt mycket, en väldigt bra politisk thriller helt enkelt, mycket kanske med hjälp av riktigt bra skådespelare i både större och mindre roller och trots att denna kom 2004 så håller den bra fortfarande, så jag kan inte annat än att rekommendera denna väldigt bra och spännande film, betyget blir en stark 4:a
mammene
2021-02-06
När jag ser sådant här så börjar jag fundera om man kan tro på något eller någon överhuvudtaget, läskigt är det i alla fall. Denzel är bra som vanligt, Meryl har en förskräcklig roll, nästan så det blir väl sjukt, men hon gör det bra. Sedan blir det överslag på känslor på slutet, det hade man kunnat banta ner.
Commandante
2020-09-05
Småputtrigt spännande, men i slutet av filmen är storyn mest bara löjlig. Streeps karaktär och hennes motiv känns ungefär lika välutvecklade som Skeletor.
Bumbi78
2019-04-14
Såna här thrillers är oftast bra, och så även den här. Spännande utan att uppnå den krypande nerviga känslan av kontroll och förföljelse - vilket den hade behövt.
Raimo_1985
2018-02-17
Riktigt bra konspirations/foliehatt-drama/thriller/lite skräck med stark "dom jävlarna bara luras"-känsla som omsyrar den. Filmen balanserar stundtals när det "löjliga", "kom igen?" och "lite töntig film" men den håller sig på rätt sida på grund av en väldig känsla i sitt utförande. Mycket snygga närbilder dessutom. Utsökt skådespeleri och äckliga, otäcka, chockartade drömsekvenser. Denzel gör en av sina bästa insatser någonsin, iklädd foliehatt på sned, i den här läskiga alla djävlar ljuger-rullen. Filmen har inga tråkiga stunder och jag sitter som på helspänn hela tiden, förväntansfull för vad som ska komma härnäst. Det enda som gör att filmen inte når upp till fem dockor av fem i betyg är på grund av att den hela tiden balanserar på den tunna linjen mellan "Ja, så här skulle det faktiskt kunna vara" och "Äsch, driver du med mig?".
dudson
2017-01-15
Inget hafsverk kan man konstatera. Men det blir för mycket konspiration av det hela. Och allmänt rörig känsla rakt igenom. Merryl Streep är bara för haggig och jobbig i denna film" bra val att välja Denzel i huvudrollen dock.2 +

2016-11-08
Langt ifra en perfekt film og ange pajaser, men den ble jo faktisk litt spennende. -4.
AlaRegularis
2016-10-22
Spännande konspirationsthriller som nog, tyvärr, inte ligger alltför långt ifrån verkligheten. Lite väl långsam för sitt eget bästa dock.
Starlette
2016-10-11
2+
Engravadlax
2016-09-26
Bättre än Frankenheimers version, men så kom denna 42 år av filmteknisk innovation senare. Är ändå inte helt nöjd, bortsett från ett par scener, och även remakens ålder känns av knappt 10 år efter sin produktion.
Visa äldre kommentarer »