The Man Who Sued God

Australiensk film om en jurist som blivit fiskare. När hans båt blir träffad av blixten och nekas försäkringspengar betämmer han sig för att stämma gud.

Originaltitel The Man Who Sued God
Regissör Mark Joffe
Manus Don Watson, John Clarke (II)
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Billy Connolly, Bille Brown, Judy Davis, Colin Friels, Wendy Hughes, Emily Browning

2021-09-25
Efter att ha sett den Indiska remaken blev jag nyfiken på den här. Börjar rätt bra och lyfter ett par saker. Men allt eftersom så skiftar fokus från själva stämningen av gud mot en kemilös romans och filmen blir allt sämre. Landar på en slät tvåa, även om det kändes mindre än så mot slutet. Men helheten blir ändå där.
uncle_funk
2013-07-24
Billy Connely är duktig i rollen, men filmen känns otroligt platt och ingenting jag känner för att se om...
Lars-O
2009-11-08
En kul idé som hade mått bra av att vara lite mer genomtänkt och för icke-religiösa tittare, naturligtvis, utan det mystiska inslaget.
amam
2008-09-21
Ingen tankeställare överhuvudtaget utan extremt ytlig som tidigare sagt. En väldigt tråkig rättegångs romkom typ. Inte mysig, inte rolig, inte smart. Synd på ett bra koncept. Billy Connolly räddar från ettan.
Gordyal
2007-05-25
Vilken besvikelse! Här finns potential för att skapa ett mästerverk, en tankeställare hur stor som helst. Istället bjuds vi på en svag produktion, ett misshandlat budskap och en förödande ytlighet.
henrikj
2007-04-20
tankeställare?!
Nathanael
2006-08-08
Rolig och tankeställare...
varandra
2006-05-18
det blir en tvåa för en god tanke. Köpte filmen för den roliga titeln, men filmen i sig urartar verkligen.
Emmie78
2006-01-21
Tunn story, kul grundidé, det är väl tack vare Bill Conollys osvikliga underbara charm som den tar sig upp till en tvåa... Men vem är skräcködlan som spelar hans "loveinterest" här? Fruktansvärd, och ser ut som en sjukt blek fågelskrämma ungefär... *ryyys*
Dumass
2006-01-03
Man måste bara älska skottar! dock var filmen lite slö och tråkig i vissa delar. men dock får den en 4a