Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Man Who Killed Don Quixote


En regissör håller på att spela in en reklamfilm när han kommer över en gammal kopia av sin studentfilm som handlar om Don Quijote. Plötsligt färdas han fram och tillbaka i tiden mellan 1600-talets Spanien och nutida London.


Originaltitel The Man Who Killed Don Quixote
Alternativ titel El hombre que mató a Don Quijote, L'homme qui tua Don Quichotte
Regissör Terry Gilliam
Manus Terry Gilliam, Tony Grisoni
Genre Drama, Komedi, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro, Óscar Jaenada, Jason Watkins, Sergi López, Rossy de Palma, Jordi Mollà, Hovik Keuchkerian, Paloma Bloyd, Joe Manjón, Antonio de la Cruz, Antonio Gil, Rodrigo Poisón
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 152
Filmnummer 127574

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JD
2022-01-08
Beredde mig på att detta skulle vara en av de där Gilliamfilmerna man känner sig kluven inför, som Time Bandits och Brazil. Visuellt pregnant och med vissa minnesvärda scener men med den där ganska beklämmande blandningen av barnslighet och cynism. Och visst, lite av den känslan slipper man inte här heller men jag blir ändå positivt överraskad. Pryce och Driver ger filmen mänsklighet och hjärta.
Gordyal
2020-11-01
Lösryckta delar är bra, och som vanligt är den gilliamska interiören och exteriören är fullkomligt magnifik. Filmen som helhet är dock trist, lång och spretig. (5+/15)
best_jeppe
2020-08-01
Jag skulle nog säga att Adam Driver är den stora behållningen i den här filmen och vad som gör den sevärd. Filmen känns också som en metafor för Terry Gilliams kamp med att göra den här filmen på något sätt. På det stora hela okej men inte mer. En svag 3a.
PeterTheW
2019-12-10
Så spretig och jobbig. Jag blir bara trött av att se den, dessvärre.
gustaw
2019-08-14
Ok början, sen kommer det roliga i ca 40minuter o sen......någon har knarkat för mycket för att sämre smörja har jag inte sett på länge. Filmen gick off 30 min innan slutet.
martineden
2019-06-27
Gilliam är en av mina favoritregissörer och med denna fantastiskt kreativa och magiska filmatisering av Don Quijote befäster han denna position. Jag gillar manuset och även om berättelsen i sig avviker från förlagan på flera punkter så är den trogen genom de idéer som framställs och dynamiken mellan Quijote och Sancho Panza. Jag tycker att Driver och Pryce är lysande i sina respektive roller och dynamiken mellan dem är förträfflig, idealisten mot cynikern. Filmen är laddad med vackra bilder och scenografi och foto är fullkomligt lysande. En mycket, mycket bra film!!! 4.
Ful_fisk
2019-05-13
Väldigt Terry Gilliam, på mest gott men också lite ont. Det är väldigt snyggt filmat med vidvinkelbilderna, speciellt de svartvita sekvenserna, och Adam Driver är riktigt bra i huvudrollen. Sedan är också tempot högt och det är späckad med en massa rolig humor. Det enda kruxet är att Gilliam redan gjort Baron Münschhausen och Fisher King, och det blir lite väl mycket repriser från dessa två filmer. Men visst är det kul att han äntligen fick ihop detta evighetsprojekt, och det är lätt en film man bör se om man gillar hans stil. Låg stabilt på en fyra under första halvan, rämnade lite under andra halvan och var farligt nära trean, men lyckades behålla fyran ändå till sist.
entx
2019-04-27
Jag känner igen mig mycket i vad Bengt_a skriver. Jag hoppades på ett fint avslut, men jag rekommenderar att man nöjer sig med att bara se Lost in La Mancha. Och hans andra filmer.
Noseman2005
2019-03-23
Klockren från start. Gilliam lyckas röra sig mellan verklighet och fantasi utan större problem. Han hinner också ge ett par kängor till en ibland pretentiös, ibland cynisk, filmbranch och delar även ut ett par politiska dagsedlar. (9/10)
#54
2019-02-02
Visning 14 av 20 jag ser på Göteborg Film Festival. Spretig film, men underhållande mest hela tiden.
Visa äldre kommentarer »