Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Makioka Sisters


Filmen följer fyra systrars liv under loppet av några år fram till Stillahavskriget. De två äldsta har varit gifta en tid, men enligt traditionen kan den upproriska yngsta systern inte gifta sig innan den tredje, konservativa och hemskt blyga, hittar en make.


Originaltitel Sasame-yuki
Alternativ titel Fine Snow
Regissör Kon Ichikawa
Manus Shinya Hidaka, Kon Ichikawa
Genre Drama, Romantik, 80-tal
Skådespelare Keiko Kishi, Yoshiko Sakuma, Sayuri Yoshinaga, Yûko Kotegawa, Jûzô Itami, Kôji Ishizaka, Toshiyuki Hosokawa, Ittoku Kishibe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15
Filmnummer 89279

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrArne
2013-04-19
En utsökt vacker film med både intressant innehåll och hänförande estetik. Ett minus dock för den plastiga synthen som dessbättre inte hörs så ofta.
goeran
2011-06-13
Kon Ichikawas film The Makioka Sisters från 1983 är ett utsökt och elegant familjedrama som utspelas i Osaka i slutet av trettiotalet och början av fyrtiotalet. Filmen återger på ett trovärdigt sätt både tidens yttre miljö, sedvänjor och traditioner. Skådespelarna är bra överlag men ett extra plus för Keiko Kishi i rollen som Tsuruko; den äldsta av de fyra systrarna Makioka. Allt är filmat i fantastiska färger med särskilt fokus på årstidernas skiftningar; alltifrån körsbärsträdens blomning på våren till höstglödens färger.