Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Lost Boys


En familj flyttar till en kuststad i Kalifornien och äldsta sonen kommer in i ett tonårsgäng som visar sig vara en skock vampyrer!


Originaltitel The Lost Boys
Regissör Joel Schumacher
Manus Jeffrey Boam, Janice Fischer, James Jeremias
Genre Komedi, Skräck, 80-tal
Skådespelare Jason Patric, Corey Haim, Kiefer Sutherland, Dianne Wiest, Corey Feldman, Jamison Newlander, Jami Gertz, Barnard Hughes, Edward Herrmann, Brooke McCarter, Alex Winter, Billy Wirth, Chance Michael Corbitt
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5525
Filmnummer 3740

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Detta är en historia om två bröder som flyttar med sin mamma till deras morfar som bor långt ute på vischan. Till en början är det svårt att smälta in, men när den äldste sonen Michael (Jas...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Stygga-Vargen
Jag var gothare en gång i tiden - inte en gothare som gick omkring i svarta kläder och sminkade mig vit i ansiktet - men jag var gothare i hjärtat och lyssnade på sån musik, läste såna böcker ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
The Lost Boys handlar om familjen Emerson. Mamman Lucy, storbror Michael och lillebror Sam flyttar till farfar i Santa Carla i Kalifornien. Michael för öga för tjejen Star som tyvärr är blodsbund...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-07-07
Bra 80tals klassiker om ungdomsvampyrer, detta var oerhört bra då den kom ut 87 men håller inte riktigt upp till den hype man ville komma ihåg när man ser om den idag, fortfarande en riktigt skön känsla över filmen då det gamla goda 80talet var fantastiskt på många sätt, älskade som sagt denna film när jag var yngre men idag så är den bara bra, varken mer eller mindre, en del kända namn med som på den tiden var relativt okända och inte kommit särskilt långt i karriären, vissa har lyckats efteråt och blivit stora namn och andra har fallit ner i B-films träsket, men dom man kan hålla ett litet extra öga på i denna film är Jason Patric, Corey Haim, Kiefer Sutherland, Dianne Wiest och Corey Feldman, sen har filmen en sådan ton att man ska inte ta den för seriöst utan det är gjort med glimten i ögat och känns lite som åt serietidningshållet och det är bara bra, för om denna film tagit sig själv för seriöst så hade det inte blivit lika bra, Joel Schumacher är en gammal klassisk regissör som blandat och gett genom åren, när han gjorde denna så var den som sagt riktigt jäkla bra, helt rätt för sin tid dessutom, men kan tyvärr inte säga detsamma idag, förutom nostalgin så har den inte så mycket att komma med, så kan tyvärr inte rekommendera denna såvida det inte är en nostalgitripp som man vill uppleva, ska man se denna för första gången idag så skulle jag tro att man inte direkt kommer uppskatta denna, man måste nästan ha upplevt 80talet själv för att känna känslan av filmen, men ett rättvist betyg idag om jag bortser från nostalgin och bara utgår från vad produkten ger mig så blir betyget ändå en stabil 3:a
Starkbröl
2022-06-05
Knäpp men ganska rolig ungdomsvampyrkomedi, lite Goonies här, lite Ensam Hemma där, lite Tillbaka till framtiden strösslat i hörnen. Känns kanske lite som en film gjord för en kvinnlig marknad, men oväntat stabil för att vara åttiotalet. Nära fyran men det händer kanske lite för lite egentligen, det puttrar på i en gemytlig takt.
darkmist82
2021-11-02
Vampyrfilmer är inte min kopp te men Schumacher skapar här en gotisk, udda variant av vampyr film som känns mer modern och den tillfredsställer på ett sätt som de flesta andra filmer i genren inte lyckas lika bra med. Bra skådespeleri och handlingen är spännande och nervkittlande och välskriven. En typisk 1980-tals film som man kan återkomma till flera gånger och se oftare än att se andra i samma genrer.
sodomiten
2019-06-15
Kiefer Sutherland och Corey Feldman är två riktiga 80-tals ikoner. Utan dom hade det här aldrig blivit den kultfilm det blev. En stark 3a.
nonamateur
2019-05-02
filmen förklarar på ett förtjänstfullt sätt hur ambassader fungerar. vampyrer måste välkomnas in.
EvilNed
2018-02-26
Nära fyran! Den har så mycket! Men en sak den inte har är ett bra slut. Deus ex machina så det står härliga till...
dudson
2018-02-01
Tok grymt skön rulle med sky högt kultvärde. Faktiskt inget att klaga på .Bra skådespelare. Läckra effekter. Mysig atmosfär. Kanon soundtrack med härlig feeling. Detta är ett riktigt mästerverk !
Stygga-Vargen
2017-09-07
Haha, skön rulle! Bra story, bra skådespelare, snygga specialeffekter och mycket bra musik! Klart en av Schumachers bästa!
DanjelFalck
2015-03-07
Obönhörligt fånig, men ändå charmig och genuin. En bra Schumacher-rulle.
xkattenx
2015-02-26
Inget är mer trve 80-tal än Kiefers uppenbarelse i denna
Visa äldre kommentarer »