Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

The Lords of Salem


Invånarna i Salem, Massachusetts, får plötsligt besök av en 300 år gammal klan av häxor.


Originaltitel The Lords of Salem
Regissör Rob Zombie
Manus Rob Zombie
Genre Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Sheri Moon Zombie, Bruce Davison, Jeff Daniel Phillips, Judy Geeson, Meg Foster, Patricia Quinn, Ken Foree, Dee Wallace, Maria Conchita Alonso, Richard Fancy, Andrew Prine, Michael Berryman, Sid Haig, Bonita Friedericy, Lisa Marie, Flo Lawrence
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 366
Filmnummer 99995

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av despondency
[-]I kort; The Lords of Salem börjar bra och lovande men eskalerar snabbt och sista 20 minuterna är ett hopkok av dåliga idéer. Verkligen en film som kändes oerhört lovande och bara gjorde mig m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Fiasnutt
Rob Zombie har gjort det igen - en film av skräckfilmsnördar i allmänhet och skräckkulturkonessörer i synnerhet. Med kärleksfull hand flirtas det hejvilt med popkultur, musik och skräckfilmsgen...   Läs mer »

Kommentarer


AngelsDiary
2018-10-20
Totalt värdelös
KyLLo
2016-11-20
Det är en spretig skräckfilm med ett hopkok av religiösa inslag, andar, skadedjur, häxor, naket och jag vet inte allt. Manuset är riktigt bedrövligt. Fina hotellmiljöer förvisso, men det räcker inte till en tvåa.
skallecalle
2015-04-11
genialisk!
Krille80
2015-01-19
Det känns som Rob Zombie inspirerats av 60-70-talets övernaturliga rysare och kanske då speciellt den film som ses som den bästa i den genren dvs. "Rosemarys baby". Då jag tyvärr inte ser storheten i ens "Rosemarys baby" så är inte heller denna film en succé hos mig. Jag har dock inga problem att se filmen från början tills lut. Sheri Moon Zombie fungerar i huvudrollen och Bruce Davidson ser jag gärna i alla filmer.
CinemaStrange
2014-11-06
Zombie kan sina filmer, den här hade något man fasna för kan ha berott mycket på musiken som gav mycket stämning!
Alex_K
2014-10-18
Rob Zombie visade hur otroligt begåvad han är med The Devil's Rejects, det är synd att han bara gått vilse om och om igen sedan dess. Var det bara tur den enda gången, eller?
Lotso
2014-07-12
I sin helhet ingen vidare film i mina ögon. Men de visuella är väldigt vackert samt en del av artsy scenerna var snygga att kolla på. Sedan har vi tre riktigt bra skådespelerskor som är höjdpunkten. En annan positiv sak jag föredrar denna lite mer än Halloween II dock! Men dessvärre så blir inte bra i slutändan inte i mina ögon i alla fall. Jag kan inte direkt påstå att jag förväntade mig så mycket av filmen men sen när jag tänker efter så undrar jag hur bra hade filmen varit ifall det nu var zombies som jag trodde det var från början?
Fiasnutt
2014-04-29
Hurra, Rob Zombie har gjort det - igen!
tilapia
2014-03-28
Skräckfilmsnördarna lyfte fram den här som "Rob Zombie-filmen det är okej att gilla", en slags throwback till 70- och 80-talets långsamma ockulta rysare. Nu har jag sett den och nej, jag kan inte riktigt hålla med om att det här skulle vara bra. Det är taffligt och rätt barnsligt med många obegripliga infall. Skådespelet lämnar även en del att önska (har inget emot regissörer som castar sin partner i huvudrollen men Sheri Moon Zombie är ingen Gena Rowlands, eller ens en Lina Romay). Men åtminstone första timmen har en slags pajig charm som gör att man inte blir arg på filmen. Tyvärr ballar allt ut på slutet, på det negativa sättet. Subtilitet har aldrig vart en av Robs styrkor. Till filmens styrkor hör däremot det mycket tjusiga klassiska filmfotot - jag hoppas att det inte kallas ett retrogrepp då jag önskar att ALLA filmer fortfarande sköts på det här sättet. Film som ser ut som FILM. Men nej, verkligen ingen höjdare detta. Fortsätter att betrakta alla herr Zombies fortsatta filmiska (och musikaliska) utsvävningar med stor skepsis. Inser till min fasa att jag sett alla Halloween-filmer utom herr Zombies med 99,999% säkerhet hopplösa remakes. Fan, då måste jag ju se dem nån gång...
haajen
2014-02-14
Det här är en snygg, stämningsfull film fylld med scener och bilder som etsar sig fast. Har jämförts med filmer av Fulci och Argento och precis som hos dem fokuserar Zombie här på att skapa en stämning av hot och undergång. Filmen strävar inte efter enkla skrämseltaktiker utan arbetar på ett annat, djupare plan. Ofta absurd, snudd på skrattretande, och ojämn men fan om jag inte fascineras. Zombies bästa tillsammans m Devil´s rejects.
Visa äldre kommentarer »