2.6

The Lodge

Två unga syskon blir insnöade uppe i en avlägsen bergsstuga med sin psykiskt instabila blivande styvmor när pappan behövt åka iväg på jobb. I takt med att stämningen i stugan blir alltmer frostig kryper skakande hemligheter från det förflutna fram och förhandlar julefriden till en regelrätt mardröm.

Originaltitel The Lodge
Regissör Severin Fiala, Veronika Franz
Manus Severin Fiala, Veronika Franz, Sergio Casci
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Lola Reid, Richard Armitage, Alicia Silverstone, Katelyn Wells, Danny Keough

djonipony
2022-11-30
Härligt insnöad miljö och bra spänning, men lider brist på svar. Där kunde skaparna skippat ambitionen att köra David Lynchskt obegripligt. Annars bra, med feeling av både The Shining och betydligt nyare The Night House. Fint att de får in The Thing på ett hörn också, den har säkert gett författar-/regissörduon inspiration.
Nalleman
2022-09-10
En ganska seg historia måste jag tyvärr säga men en svag tvåa blir det trots allt.
Merwinna
2022-09-08
Lågmäld, långsam och ganska obehaglig film. Upplösningen var inte så lätt att gissa. Miljöerna var lämpliga, och det var vackra vinterbilder. Jag tycker annars att behandlingen av styvfamiljsproblemen - innan dessa blev alltför extrema, alltså - var intressantare än själva skräckhistorien. Singelföräldrar måste sluta köra över sina barn, och tvinga ihop dem med styvföräldrar som de inte kommer överens med. Att styvföräldern kan bli farlig för barnen på något sätt - ja även på riktigt! - måste man också ta i beaktande, när man har ansvar för barn.
vonadel
2022-08-29
Gillar skräckisar som har en bra stämning, och det hade denna. Har lite minnesluckor (får bli lite snabbare på att skriva in här), men minns det västentliga och att jag tyckte om den. 7/10
Spook
2022-08-27
Klarade inte av att se den i normal fart. vi snabbspolade vissa partier för denna var riktigt seg. Länge sedan jag såg en sådan dålig, förutsägbar film!
Gordyal
2022-07-03
Oj, vilken positiv överraskning. Förvisso inget att skriva löpsedlar om, men en film av denna karaktär där man faktiskt inte vet vad som ska hända känns närapå unikt. Dessutom helt okej stämning. (9-/15)
Tatty
2022-04-17
OMG vad dålig den var. Förvirrande och dryg samt skum film.
Starlette
2022-02-22
Hur denna kan ha fått så blandade betyg är en gåta för mig. Galet seg och o-läskig. Tro mig.
2021-10-08
Slutar lite abrupt men annars är filmen bra. Svag 4a.
theFeber
2020-12-07
Alldeles för seg och långsam. Blev inte speciellt skrämmande eller otäck heller. Slutet känns dessutom krystat och konstruerat. Miljöerna är ok och skådisarna hyfsade. Finns dock bättre filmer i genren att se istället för Lodge.