Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Life of David Gale


Professor David Gale är en välkänd lärare och frispråkig motståndare till dödsstraff. Efter en blöt fest anklagas och åtalas han för våldtäkt på en elev. Anklagelserna dras tillbaka, men hans rykte är fläckat, och senare döms han för mord på sin bästa vän Constance. Efter sex år i fängelset och med endast fyra dagar innan hans dödsstraff träder i kraft bestämmer han sig för att berätta allt för en kvinnlig journalist.


Originaltitel The Life of David Gale
Regissör Alan Parker
Manus Charles Randolph
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann, Rhona Mitra, Matt Craven, Jim Beaver, Melissa McCarthy, Leon Rippy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9062
Filmnummer 10021

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Loomis
Dödsstraff är något som alla har en åsikt om, inte minst i USA. Regissören Alan Parker har gjort en film om just det ämnet. Hur säker är den egentligen och kan man lita på att alla som döms ...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2022-08-14
En okej dramathriller, även om det fanns en rejäl dos propaganda i manuset. Aldrig direkt spännande, men välgjord med ett överraskande slut.
idaho1981
2021-04-14
Välspelat och spännande med ett antal oväntade vändningar. Men största behållningen är nog skådespeleriet.
92axha10
2018-02-25
Bland det största dravel jag någonsin sett. Trångsynt i sin åsikt och känns som propaganda rätt igenom. Gjorde mig inte arg men den var irriterande rätt igenom.
supermancover
2017-05-20
Blev faktiskt riktigt impad av filmen. Hade typ inga förväntningar innan jag såg den, men känslan av filmen är väldigt lik Usual Suspects (och inte bara för att det är Spacey). Annars är ju Kevin Spacey fantastisk som vanligt, men handlingen liiiite svag på sina kanter, så det bli ändå inte högre än en trea, men en stark en.
Stygga-Vargen
2016-11-21
Väldigt bra och spännande film med väldigt bra skådespelare. Helt klart en av de bättre filmerna som gjordes under 00-talet.
ergopliroforia
2014-11-25
Det finns för mycket luckor för att tillfredsställa. Varför behövdes reportern överhuvudtaget? Berättelsen bygger dessutom på att det ultimata argumentet mot dödsstraff är att fel person kan bli dömd, något som inte alls är självklart.
Krille80
2014-11-13
När man blir bortskämd med karaktärsskådespelarna Kevin Spacey och Laura Linney och dessutom kryddar det med duktiga Kate Winslet och intressanta Gabriel Mann så finns det inte mycket att klaga på rent skådespelarmässigt. Det bästa är samspelet mellan Spacey och Winslet. Även om slutet chockar lite så känns historien inte särskilt minnesvärd. 3+
Tatty
2014-09-12
Riktig bra, intensiv och spännande film. Ända från början till slutet. Kevin Spacey och Kate Winslet gör sina rollerna riktig bra.
Count_Duckula
2014-01-15
Poker-Mange sa det bäst när han skrev "Funkar som tv-film klockan 01:00 på natten om man har svårt att somna. Stabil tvåa."

2013-08-12
Ganska okej film.
Visa äldre kommentarer »