Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

The Last Duel


Historien i "The Last Duel" utspelas i 1300-talets Frankrike och fokuseras på en man som återvänder hem från kriget och upptäcker att hans fru blivit våldtagen av hans vän. Ingen tror på kvinnan och soldaten vädjar därför till kungen om att få tillåtelse att duellera mot våldtäktsmannen, som då blir den sista lagliga duellen i Frankrike.


Originaltitel The Last Duel
Regissör Ridley Scott
Manus Nicole Holofcener, Ben Affleck, Matt Damon
Genre Drama, Action, Romantik
Skådespelare Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck, Marton Csokas, Harriet Walter, Zeljko Ivanek, Alex Lawther, Nathaniel Parker, Clive Russell, Michael McElhatton, Sam Hazeldine, William Houston, Julian Firth, Caoimhe O'Malley, Ian Pirie, Serena Kennedy, Zoé Bruneau, Bosco Hogan, Kevin McGahern, Paul Bandey, Brian F. Mulvey, Simone Collins, Daniel Horn, Florian Hutter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 210
Filmnummer 140807

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2022-09-10
Jag vet inte. Satt och funderade på att de lagt en herrans massa pengar, möda och tid på att repetera en story flera gånger. För den är snygg och välspelad, inget snack om saken.
Ful_fisk
2022-05-09
Nja, jag vet inte. Det centrala temat framstår väl ganska tydligt, men filmen hinner med så mycket annat som jag inte riktigt fattar vad det har med något att göra. Alla Matt Damons krigsscener till exempel, känns bara som de är där för att det ska finnas lite action i filmen. Många av de återkommande scenerna är för snarlika för att de ska behöva återberättas igen. Och på slut-slutet förstod jag inte riktigt vad den ville ha sagt. Inte direkt en dålig film, men den fyllde inte den långa speltiden tillräckligt för godkänt betyg. Jag kände inte igen Ben Affleck i hans blonda frilla, för övrigt, först i eftertexterna förstod jag att det var han.
fridenpaden
2022-04-15
Har alltid svårt att ta mig ur "verkligheten" när Damon och Affleck spelar i samma film. Efter ett tag så blev jag dock mer och mer intresserad av Damons karaktär. Ger filmen en svag trea, egentligen finns det inte mycket att berätta. Att de delat upp historien i tre perspektiv gav mig förhoppning om tre synvinklar på samma historia men det var egentligen bara tre kameravinklar av samma historia. Kunde alltså ha minskat längden på filmen med minst 45 minuter. Onödiga minuter. Tråkiga minuter.
vonadel
2022-02-28
Snygg o välspelad. Lite för lång och kanske lite seg ibland. Men, tar man sig igenom de partierna får man sin belöning. 7/10
Engravadlax
2022-02-11
Damon och Driver har inte bredd för den här typen av film.
HerrNenne
2022-01-27
Berg och dalbana. Det blir lite långdraget med återberättningarna i Rashomon-stil. Speciellt eftersom det är praktiskt taget samma historia alla gånger. Det är mest nyanser som skiljer. Men det funkar ändå okej. För lång men samtidigt känns det som om det hoppar lite väl snabbt, speciellt mot slutet, men den bygger ändå bra upp mot duellen. Det känns som om filmen har ett tonproblem när den brottas mellan moderna riktningsval och tidstypisk moral. Men framförallt: Sjukt snygg film. Hård och smutsig. Bästa riddarfilmen jag har sett.
Robodan
2022-01-22
Läste en del kommentarer här innan jag såg filmen och det sänkte kanske mina förväntningar, men jag har verkligen en annan upplevelse än de flesta. De tre perspektiven var ju extremt olika och gjorde hela berättelsen. Utmärkta skådespelarinsatser av framförallt Driver och Comer. Berörande och välgjort om en tid då allt handlade om hederskultur
PeterTheW
2022-01-01
Nja. Snygga fighter och fint filmad men alltför seg, upprepande och identitetskrisig.
cedmoy
2021-12-15
Det fanns nån slags trevlig ide med de olika perspektiven - men det var bara en liten stund in det första återberättandet dom det kändes som olika perspektiv - senare var det som att lite grovt se om samma scen 2 ggr till. Och de olika perspektiven vände ju inte på något, ökade inte förståelsen för de olika parterna - blev bara ganska meningslöst berättartekniskt. Fattar inte vad den vill säga. Deprimerande och tråkig film.
ShenLong
2021-12-05
nä alltså. kändes dåligt skriven. onödig nakenhet och en dum hästbetäckningsmetafor
Visa äldre kommentarer »