The King is Alive
En buss slutar fungera mitt i öknen. Passagerarna beslutar sig för att sätta upp pjäsen King Lear.

Originaltitel | The King is Alive |
Alternativ titel | Dogme # 4 - The King is Alive |
Regissör | Kristian Levring |
Manus | Anders Thomas Jensen, Kristian Levring |
Genre | Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Jennifer Jason Leigh, Romane Bohringer, Miles Anderson, David Bradley (II), David Calder, Bruce Davison, Brion James, Peter Khubeke, Vusi Kunene, Janet McTeer, Chris Walker, Lia Williams |
Oväntat intressanta personer och relationer ändå på det där lite speciella sättet men inte så det håller mitt intresse eller engagemang uppe eller som att det säger mig särskilt mycket.
Det som är kul med denna Dogmafilm är att det finns en del kända engelska och amerikanska ansikten i rollistan. Kul är det att se bl.a. Jennifer Jason Leigh i rollistan. Lite synd är det att historien i denna filmen inte kan matcha sig med det intressanta med hela Dogmaidèn. Ta t.ex. filmen "Festen" där historien och idèn med Dogma fungerar så bra tillsammans att det skapar en helt fantastisk film. Kanske kan man beskriva denna film som mer intressant än bra.
Efter att ha sett de tre första dogme-filmerna så var förväntningarna ganska tydliga, men det här var något helt annat. Ingen säger "håll så keft", ingen danska, utan istället ett välspelat kammardrama. Jag tror dock att jag hade uppskattat det ännu mer om jag hade kunnat handlingen i king Lear bättre.
kändes lite meningslös... har inte någon speciell story och den är rätt långtråkig.
Inte grymt skådespel. Man får ingen känsla alls för karaktärerna. Jag älskar dogmafilmer annars men den här hade verkligen ingenting av vad övriga dogmafilmer förmedlar.
Bättre än jag fasade för. Inte förvånande så var relationerna mellan människorna i gruppen betydligt mer intressant än teaterstycket vilket enbart kändes uppslyltat. En svag trea, duger som ströunderhållning.
Misär och förfall som inte riktigt når fram.
Börjar väldigt lovande och sista halvtimmen är kanon, men däremellan är det rätt så träligt. Grymt skådespel! (9-/15)
Trots att storyn inte är jätteintressant så väcker denna film väldigt många tankar. Gillar den.
Svag fyra. Engagerande, och snygg, dock rätt svagt manus på sina ställen.