2.5
2.5
The Killer Reserved Nine Seats
Ett sällskap bestående av 9 personer, ska tillbringa en kväll i en gammal teater. En av de kvinnliga deltagarna spelar upp en scen som avslutas med att hon ska ta sitt liv med en kniv, men teater-kniven visar sig vara utbytt mot en riktig kniv. De övriga deltagarna börjar nu spekulera i vem som är den skyldige. Dessutom så visar det sig att någon har låst alla utgångar. En efter en, så börjar nu deltagarna dödas av en mystisk maskerad man.

Originaltitel | L'Assassino ha riservato nove poltrone |
Regissör | Giuseppe Bennati |
Manus | Giuseppe Bennati, Paolo Levi |
Genre | Mysterium, Skräck, Thriller, 70-tal |
Skådespelare | Howard Ross, Janet Agren, Chris Avram, Lucretia Love, Andrea Scotti, Paola Senatore, Tonino Guerra, Rosanna Schiaffino, Eva Czemerys, Gaetano Russo, Eduardo Filipone |
Fasligt tråkig.
En grupp overklassmanniskor som beter sig som svin och sjalviska as gentemot varandra ar ju underhallande pa film bara det. Att de ocksa blir mordade gor det sjalvfallet battre. Lite naket, en snygg Janet Agren och nagra smatt kreativa mordscener hojer den ytterligare. Tyvarr ar storyn ganska rorig och det trampas mycket vatten innan saker borjar handa. Mycket av dialogen (framst i teatersalongen) kanns overflodig och aldrig smart. I slutandan ett hyffsat verk med brister och kvaliteer. 2+ i betyg.
Gillade den sköna stämningen i teatern och den krypande skräcken dom inblandade känner. Och förövrigt riktigt dekadenta människor i överklassen där ingen går säker. Mördaren får åxå plus poäng för sin otäcka utstyrsel samt olika mord utföranden.
Bra giallo där den ena är mer förvirrad/korkad och förrädisk än den andra i det dekadenta överklassällskapet som stängs inne i teatern. Intrigen tätnar allt eftersom och för mig blev det i alla fall aldrig tråkigt (som vissa här verkar ha tyckt att det blev). Spänningen och stämningen är på topp. Paola Senatores underbara knarkdans och ett gäng småfiffiga mord säkrar 4:an.
Ingen höjdargiallo men den har sina stunder.. Alla e otrogna mot alla å storyn e både platt å rörig på samma gång!
Denna var inte särskilt bra alls alltså, men den glimrade dock till ett antal gånger, dock för lite för att kunna ge den en godkänd tvåa. Så det blir en stark etta.
Håller med om att den är för lång, men den är ganska underhållande. Det vore dock synd att kalla den smart. Rent stilmässigt kan den jämföras med Mario Coluccis "Something is creeping in the dark", då bägge filmerna mestadels utspelar sig i en slottslikande byggnad och har övernaturliga element. "The killer reserved nine seats" är snäppet bättre enligt mig.
Hyffsad giallo.
Lite för lång, så tempot blir för lågt. För lång uppbyggnad innan det börjar att hända lite intressanta saker.