The Italian Job
Efter en misslyckad kupp i Venedig, då de förlorade bytet efter att en medbrottsling förrått dem, så ska gänget nu återta bytet genom att skapa ett aldrig förr skådat trafikkaos i Los Angeles.

Originaltitel | The Italian Job |
Regissör | F Gary Gray |
Manus | Donna Powers, Wayne Powers |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Jason Statham, Seth Green, Mos Def, Donald Sutherland, Franky G, Gawtti, Olek Krupa, Boris Lee Krutonog, Aaron Speiser, Shawn Fanning, Julie Costello, Kelly Brook, Oscar Nuñez |
The Italian Job är en re-make på filmen med samma namn (Den vilda biljakten på svenska) från 1969, men eftersom jag själv inte har sett originalet så recenserar jag versionen från 2003 utan... Läs mer »
Helt okej kupp-action rulle som inte riktigt är en remake av gamla goda filmen från 70 talet med Michael Caine utan mer lite av en hyllning av filmen då det bara är vissa bitar som är som den gamla klassikern, men dom klassiska små hundkojan bilarna är med dock i en liten ny modern tappning. Det är lite av en Oceans 11 blandat med gone in 60 seconds av den gamle action regissören F. Gary Gray med många bra skådisar med, i huvudrollen och ledaren av gänget är Mark Wahlberg som alltid är bra och underhållande, med sig har han Charlize Theron, Jason Statham och Mos Def bland annat, även Donald Sutherland är med på ett litet hörn i en mindre roll och som vanligt är suverän, kul att se Statham göra något annat än att sparka loss i renodlad action för han har ju faktiskt bra skådespelarkunskaper och självaste skurken spelas av duktige Edward Norton som också alltid är bra framför kameran även om han här gör en lite mer platt roll och inte får agera ut alltför mycket kanske. Filmen är som sagt helt okej än idag efter att kommit ut för cirka 18 år sedan, så betyget idag blir en stark 3:a för stabil underhållning.
Tjaaa rätt menlös bil-åkar film där poängen verkar vara visa upp nya Cooper-serien. Minnes-värt var iaf! Nortons Zorro porr mucche heehee") 2+ Förövrigt rätt menlös nyinspelning anno 2003.
En bra film. Jag höjer betyget till en stark trea.
Standardfilm ja, och fin annons för Mini. Gick att kolla på men det finns bättre och mer intressanta heistfilmer.
Förutsägbar med lökig dialog.
Spännande och kul. Trevlig att se på.
Som popcornfilm mycket bra. 5/7
Inget egentligen dåligt med filmen men man har sett det förr och bättre. Kunde inte hålla mig från att klicka runt på nätet för att jag inte kunde hålla koncentrationen uppe.
En trevlig men slätstruken actionrulle, som dock är tillräckligt välgjord för att bjuda på en stund god underhållning. Skådespelarna gör ett ganska medelmåttigt jobb, inte ens Edward Norton lyckas nå upp till sin vanligtvis så höga nivå. 2+