Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.9
av 5

The Island of Dr. Moreau


Den sadistiska genforskaren Moreau bor på en enslig ö. Hans hemska experiment resulterar i skräckinjagande varelser som är både djur och människa. För att hålla de vettskrämda öborna i styr anställer han den skeppsbrutne Douglas. Först verkar allt fungera men så gör varelserna uppror mot Moreau som alltid plågat och förtryckt dem. Nu möter Moreau en annan sida av de varelser han skapat - den mordiska.


Originaltitel The Island of Dr. Moreau
Regissör John Frankenheimer
Manus Ron Hutchinson
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Marlon Brando, Val Kilmer, David Thewlis, Fairuza Balk, Ron Perlman, Marco Hofschneider, Temuera Morrison, William Hootkins, Daniel Rigney, Nelson de la Rosa, Peter Elliott (II), Mark Dacascos
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2414
Filmnummer 2484

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-01-08
Den här filmen är ju riktigt bra och underhållande!
Count_Duckula
2020-04-26
Måhända otydlig i tempo och berättande, särskilt i andra halvan. Detta till trots är det högst underhållande. Oförutsägbar icke-CGI:ad groteskhet varvat med bitvis briljanta karaktärer och hänförande foto. Som en extra bonus får vi ett soundtrack innehållande inget mindre än Neubautens "Die Interimsliebenden"; som i ackompanjang med en fruitcake:ad Val Kilmer måste höra till en av 90-talets bästa filmscener.
Stygga-Vargen
2016-10-08
Under tonåren tyckte jag det här var en ganska bra film. Har dock inte sett den sen dess så vad jag skulle tycka om den nu är en annan femma.
Astrojacob
2016-08-10
Rifftrax räddar denna katastrof till en svag Tvåa. Såg mest för min Brando-stats.
AlbinWesley
2015-07-15
Världshistoriens sämsta film sägs det inte helt sällan, jag håller inte alls med om det. Tycker den börjar bra, med en del snyggt foto och en hygglig huvudroll. Men efter hand blir det en jävligt rörig soppa av allt, det blir tydligt att det knappt är en riktig film det rör sig om, utan nån sorts halvmesyr.
Krille80
2014-11-11
En helrutten film, Marlon Brandon gör en riktig flopp genom att vara med i den här filmen. Val Kilmer gör inte saken bättre, och den där fula lilla krymplingen som man stör sig på i hela filmen. Skulle inte köpa den för en krona. Detta är det värsta slags skräp som man kan tänka sig.
Salvation_Mind
2014-05-12
Slutet är ju lite spårat, men galen, excentrisk och udda karaktärer. Jag gillar't!
Redwood
2012-09-27
Nej jösses! Så dålig att jag vill kösa ögonen ur mig för att slippa se skiten. Här har man våldfört sig på en klassisk bok och med nödkrystat uppdaterat historien till modern tid. Brando, Thewlis och Kilmer masar sig fram i sirapstakt i en historia där CGI-effekterna (vilka dårå?) oftast tvingar en att snabbspola. Inga kvaliteter i vare sig foto eller scenografi. Jag brukar vara vidsynt men den här filmen saknar existensberättigande!
stenemo
2012-08-07
Min första rifftraxade film, men inte den sista. Kommer definitivt se fler så här. Filmen i sig var dålig, framför allt storyn sänker den bortom räddning, även om inte mycket annat gjorde sitt till för att höja den.
inchris
2012-05-17
Läs boken istället!
Visa äldre kommentarer »