Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Kill the Irishman


Den sanna historien om Danny Greene, den orädde, stolte och ondskefulla Irlandsättade amerikanske gangster som gav sig på den italienske maffian i 1970-talets Cleveland. Helvetet bröt loss när denna kaxige, karismatiske, legendariske och svåråtkomliga bov startade ett områdeskrig där ett oräkneligt antal maffiamedlemmar slogs ned. Det ledde till slut till kollapsen av maffian, inte bara i Cleveland men också Milwaukee, Kansas City och Los Angeles samt flera andra städer över hela USA.


Originaltitel Kill the Irishman
Regissör Jonathan Hensleigh
Manus Jonathan Hensleigh, Jeremy Walters
Genre Action, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Val Kilmer, Christopher Walken, Vinnie Jones, Linda Cardellini, Vincent D'Onofrio, Ray Stevenson, Laura Ramsey, Mike Starr, Robert Davi, Fionnula Flanagan, Bob Gunton, Paul Sorvino, Steve Schirripa, Jason Butler Harner, Tony Lo Bianco, Marcus Thomas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1742
Filmnummer 81759

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av annihilat0r
Ray Stevenson har minst sagt haft en krälande skådespelarkarriär. Som en liten förbisedd och kompromisslös själ som aldrig hittade riktigt rätt, kanske på grund av hans härkomst. Nordirland. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av chris_lambert_
Jag tycker detta är ett riktigt guldkorn till film. Det som gör den så bra är hur regissören balanserar det dokumenterade materialet kring Danny Greene och dennes eskapader i Clevelands undre vä...   Läs mer »

Kommentarer


Halofreak92swe
2019-08-24
Helt okej maffiafilm.
XJR
2019-06-09
Mycket bra film, som är verklighetsbaserad (inkl slutet...). Den följer irländarens liv ganska äkta, dock var han inte så stor och ståtlig i verkligheten. Ray Stevensson gör huvudrollen väldigt bra, och jag tycker filmen är mycket spännande och intressant. Castingen är helrätt, maffian porträtteras bra. Det som drar ner betyget är hur lite familjen blandas in, och inte körde han runt i en 8 år gammal Cadillac... Han dog bredvid sin Lincoln. (av en bomb i bilen bredvid). Men ändå: här pratar vi nära en 5:a!
RustyFilm
2016-12-10
Filmen baseras på verkliga händelser kring den Irlänska 70-tals gangstern Danny Greene. Det hela utspelas i Cleveland, USA. En råbarkad och oberäknelig historia. Råbarkad och oberäknelig är också Danny.
HansMoleman
2016-02-27
Bättre mot slutet, men första halvan av filmen är inte bra - ingen känsla.
Zebulonm
2015-12-31
Riktigt bra....
tandersten
2015-01-10
Överraskande bra om än mediokra effekter.
Metheuz
2014-12-20
Härlig maffiafilm. Gillade huvudpersonen och hans kompis Billy som inte precis är några jättestora skådespelarnamn men som fångar min sympatier iaf. Bra irländska inslag i soundtracket också.
mowlie
2014-07-25
Nada nytt under solen. Enda edgen är att den är baserad på sann fiktion!
SalotSar
2014-06-28
Lite dåligt säkerhetstänk med tanke på hotbilden. En riktigt keltisk arbetarentreprenör.
LacombeLucien
2014-05-18
Detta var riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »