The Invitation

Eden lämnar Will när deras son tragiskt slits bort från dem. Tre år senare har hon en ny make och tillsammans med Wills nya flickvän återförenas de över en middag. Det som börjar som en lugn kväll tar en vändning när Will börjar misstänka att en mörk kraft har tagit över Eden.

Originaltitel The Invitation
Regissör Karyn Kusama
Manus Phil Hay, Matt Manfredi
Genre Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Logan Marshall-Green, Tammy Blanchard, Michiel Huisman, Emayatzy Corinealdi, Lindsay Burdge, John Carroll Lynch, Mike Doyle, Michelle Krusiec, Marieh Delfino, Jay Larson, Karl Yune, Toby Huss, Jordi Vilasuso, Danielle Camastra

BarryHero
2020-10-06
Tvärtemot många kommentarer gick jag att filmen är briljant de första cirka 75 minuterna tills man får veta vad som faktiskt försiggår. Efter det tappar filmen. Ganska originell i sitt utförande.
Gordyal
2020-05-18
Gillar uppbyggnaden väldigt mycket. Man vet inte vad som ska hända eller när det ska hända - men vet inte ens om det ska hända. Visst är det lita platt, men stämningen är riktigt bra. (9/15)
Hanness
2019-08-03
Svårt att betygsätta, pendlar mellan 2-3.
DiMMUBoRGiR
2019-06-13
Så... plastigt. Jag vet inte, men jag tror inte att amerikaner alltid är så ytliga? Hursomhelst, inget av värde att se här.
ToddDowney
2019-02-22
Händlselös film med själva klimaxet är de som avslutar filmen med ca 12 minuter kvar. Förvånansvärt tråkig thriller.
OffTheGround
2017-11-12
Hyfsad spänning, men särskilt överraskad blir man trots allt inte.
2017-11-04
Seg, tråkig och allmänt flummig film utan någon egentlig handling.
karasu
2017-07-25
Må hända att det hela var förutsägbart. Men snyggt genomfört och stämningsfullt.
siggelund
2017-04-13
Trollande manusförfattare har roligt med mörker. Den bygger upp ganska bra. Det känns väldigt inspirerat av Lynch/Reznor-mörkret i slutet av seklet. Djupt osympatiska karaktärer i kammarskådespel som hetsar nedåt.
Mekong
2017-03-09
Rätt obehaglig ändå, en stämning som byggs upp. Såhär i efterhand kan det kännas något förutsägbart, men under filmens gång är jag klart intresserad av hur det går.