Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The International


En envis agent på Interpol beslutar sig för att ta fast en av världens mest inflytelserika finansmän som samarbetar med en våldsam och kriminell terroristorganisation genom att utföra penningtvätt och andra oetiska finansiella tjänster. En assisterande distriktsåklagare från Manhattan blir agentens partner i jakten genom det korrupta rättssystemet. Deras envishet växer sig snabbt till en besatthet då de blir stoppade och manipulerade av sina egna organisationer.


Originaltitel The International
Regissör Tom Tykwer
Manus Eric Singer
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Jay Villiers, Fabrice Scott, Patrick Baladi, Brian F O'Byrne, Luca Barbareschi, Alessandro Fabrizi, Michel Voletti, Felix Solis, Jack McGee, Nilaja Sun, Haluk Bilginer, Ty Jones, Ian Burfield
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2974
Filmnummer 66797

Recensioner

Skapad 2019-10-25 av Rollywood
Amerikansk actionthriller med Clive Owen. Varken bra eller dålig. Alldaglig underhållning som inte erbjuder något extra. Louis Salinger (Clive Owen) utreder transaktioner och högt uppsatta affär...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2021-08-06
En bra action thriller. Flera duktiga skådespelare och en bra manus orsakar ett högre betyg. Stora pengar ger makt och jag ger en trea.
Roswall
2016-06-24
Tramsig berättelse som aldrig blir spännande, sådär töntig överlag.
precious_death
2016-04-29
Hade inte så höga förväntningar. Den var mer än godkänd och mer engagerande än jag räknat med. Sen är väl 4a inte den starkaste, men dock...
Krille80
2014-12-30
Den tidiga inledningen av filmen är snygg och inbjudande men snart så blir det väl segt i filmens berättande. Under filmens första halva så gasar filmen för att sedan tvärnita. Sedan gasa och sedan tvärnita igen osv. i stt berättande. Så filmens första halva är väl med nöd och näppe godkänd. Andra halvan är däremot en skön tempoökning med skottlossning på Guggenheimmuseet som den absoluta höjdpunkten. Man kan inte låta bli att känna att detta borde ha blivit så mycket bättre.
Harford
2014-12-24
Ingen film för MTV-generationen då man måste vara vaken då man ser den. Vad som verkar ha gått de flesta förbi är att filmen bygger på verkliga händelser. I filmen IBBC, i verkligheten BCCI. I filmen sysslar de med svarta pengar, knark, krig, terrorism och vapenaffärer, i verkligheten svarta pengar, knark, krig, terrorism och vapenaffärer. I filmen Manhattan-åklagaren Eleanor Whitman, i verkligheten Manhattan-åklagaren Robert Morgenthau. Den största skillnaden är nog att i verkligheten försvann 23 miljarder dollar när banken gick omkull. Pengar som aldrig återfunnits. Det finns gott om information om på nätet, och bra avslöjande artiklar i bland annat Time Magazine och The New York Times. ***** Ledningen för Guggenheim måste ha blivit förtjusta är de läste manuset...
Engravadlax
2014-06-24
Helt ok actionthriller med någorlunda skakigt agerande--möjlig språkbarriär mellan Tykwer och engelsktalande casting?
dafreakish
2014-03-29
Lång och aningen seg historia av Tykwer som inte riktigt får till det den här gången. Watts är bra men Owen fungerar sådär i sin roll. Största problemet är de lämpliga skeendena i manuset, till för att driva historien framåt men som mest känns som ologiska och slarvigt skrivna.
Gigi1943
2013-11-24
Mer än godkänd, kanske för att det är Naomi och Clive som är mina favoriter. Har sett den tidigare men inte betygsatt då, den blev inte sämre av att ses en gång till, snararre tvärtom. En fyra alltså.
Ve72
2013-10-30
Efter att ha sett 1 tim och 18 minuter gav jag upp, actionscenen som då precis hade varit blev droppen. Så dåligt så att jag nästan kunde se kamerateamet rulla runt och filma samtidigt. Dessutom var det generellt dåliga skådespelarinsatser i filmen. Kändes som de bara precis läste upp sina repliker utan något som helst engagemang.
mumiemonstret
2013-10-22
Snygga scener men alltför komplicerad intrig
Visa äldre kommentarer »