Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Incredible Hulk


Bruce Banner lever i skuggorna och söker överallt i världen efter ett botemedel mot sitt tillstånd. Men krigshetsarna som gör allt för att kunna utnyttja hans omänskliga krafter ger honom ingen ro, inte heller får han chansen att vara med kvinnan han älskar, Betty Ross. Den gode doktorn blir förföljd av The Abomination, en mardrömslik varelse av rent adrenalin och aggression vars krafter kan mätas med Hulks egna.


Originaltitel The Incredible Hulk
Regissör Louis Leterrier
Manus Zak Penn
Genre Action, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, Christina Cabot, Peter Mensah, Lou Ferrigno, Paul Soles, Débora Nascimento, Greg Bryk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7985
Filmnummer 58425

Recensioner

Skapad 2019-11-29 av Ramza
Efter att ha sett flera av deras gamla seriefigurer slaktas i halvdana filmatiseringar, som ändå lyckats inbringa massavis av pengar, så bestämde sig serieförlaget Marvel för själva att ge sig ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-27 av
Jag är en stor fan av Ang Lees nu fem år gamla Hulk-filmatisering. Skådespelarna övertygade, produktionen kändes både påkostad och proffsig och handlingen var inte bara djup och ganska svår ut...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av mageek
Jag har alltid gillat serietidningar och superhjältar. Och nu på senare år när det har börjat regna superhjältefilmer kan jag inte vara annat än belåten. Men alla filmer är ju inte något att...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-01-07
En av dom äldre MCU filmerna och Hulks enda faktiskt egna film i Marvels MCU som idag är under Disneys flagga, då var det fortfarande Paramount som höll i trådarna och gjorde det bättre för det är den bästa version som vi antagligen någonsin kommer få se av Hulk, för senast han dök upp var i den hemska serien She Hulk som är en töntig slap stick komedi serie om hans kusin som råkar få krafterna och bli en kvinnlig version av Hulk, denna film var den andra filmen i ordningen efter Iron Man 1 faktiskt, så i eftertexterna dyker faktiskt Iron Man själv upp, det kom även en Hulk film före denna men tydligen så ska den inte tillhöra Marvel universumet som Paramount skapade som Disney senare tog över, utan denna ska vara den första då, gillar dock Ang Less Hulk från 2003 bättre, här blir det mer hjärndöd action och inte alls samma känsla men denna lämpar sig bättre i MCU om man säger, den har den där actionfyllda tonen och här spelas Hulk av Edward Norton som Bruce Banner, en duktig och bra skådis men tycker inte riktigt han passar som Bruce Banner, gillade Eric Bana från Hulk 2003 bättre faktiskt, sedan denna film så ersattes även Edward Norton av Mark Ruffalo och han har sedan dess varit Bruce Banner och Hulk i övriga filmer, här får vi även möta Tim Roths karaktär för första gången också och han är riktigt bra som den onde soldaten som sedan blir den onde Abomination som även han har blivit en mesig tönt i senaste She Hulk serien som han dyker upp i, här är han mycket bättre och filmen känns äkta Hulk än när han nu ska vara en smart snäll Hulk som är så överdrivet töntigt, mycket action och bra effekter utlovas här men trots det så är det som oftast ett taffligt manus som drar ner betyget, men gillar man marvels filmer och framförallt Hulk så är detta en bra film, önskar så att vi får se denna typ av Hulk någon gång i framtiden igen men jag tvivlar, inte under töntiga Disney iallafall, filmen är som sagt helt okej och det dyker upp lite andra kända skådisar också, såsom Liv Tyler, William Hurt och Tim Blake Nelson, filmen får en stark 3:a i betyg för att detta är den Hulk man vill se.
sodomiten
2021-11-28
Skitfilm. Att handlingen inte skulle hålla någon vidare nivå var ju ingen överraskning, men att även action-scenerna skulle vara trista hade jag inte trott. Tim Roths karaktär känns fantasilös. Inte en enda av skådespelarna från första filmen med här, det gjorde dom rätt i.
vonadel
2019-04-21
Omtitt i 4K. Vill minnas att jag tyckte den var helt ok när jag såg den första gången. Kände väl ungefär det samma denna gång. Gillar Norton, men kanske att han var lite felcastad i just detta fall. Inte så ofta man tänkte på att det var 4K. 6/10
myslas
2019-04-04
Ok, jag älskar Hulken mer än någon annan superhjälte men jag kan inte fortsätta försvara det här som en bra film. Första halvan är rätt bra men sedan blir det bara för dumt.
karlmats
2018-10-29
Jag hade tydligen missat en film i MCU, men Hulk har väl aldrig varit nån favoritkaraktär så det kanske har sin förklaring. Edward Norton däremot brukar jag alltid gilla och han brukar också välja bra filmer så lite nyfiken var jag ändå på att se hur denna tidiga MCU-film skulle stå sig mot mer omnämnda senare filmer i serien. Med facit i hand kan man väl säga att det var ganska mycket Hulk över det här, generisk superhjältefilm där Norton inte lyckas glänsa så som han kan göra. Liv Tylers trovärdighet som avancerad forskare för tankarna till Denise Richards insats som atomforskare i The World is not Enough och hon får nog finna sig i att vara Arwen ett bra tag framöver helt enkelt. Det är inte dåligt och vissa delar är t.o.m. ganska bra, men det sticker heller inte ut från mängden och med så mycket superhjältar att förkovra sig i så finns det väl ingen direkt anledning att välja just den här. Dessutom tycker jag nog att Ang Lees version var bättre så det här blir en 2a utan större tvekan.
bnw
2018-08-03
Synd att Abominations design är så förbannat ful.
widez
2018-02-12
Den här är bland de mindre bra Marvel-filmerna helt klart. Jag är glad för att Edward Norton inte fortsatt spela rollen som Bruce Banner i de efterföljande filmerna, sett att han inte riktigt verkar passa in i rollen. Tim Roths karaktär är ganska förglömlig och Liv Tyler är praktiskt taget bara ett stort depressionsmoln genom hela filmen.
Rai
2017-12-27
Lite bättre än 1:an, men långt i från riktigt bra...
Stygga-Vargen
2016-10-28
Den absolut sämsta Hulken-filmen någonsin!
Harford
2016-01-19
Fånig barnfilmsaction som alla filmer som bygger på serietidningar.
Visa äldre kommentarer »