Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Imitation Game


Berättelsen om den brittiska matematikern och kryptoanalytikern Alan Turing. Tillsammans med ett team av skickliga kodknäckare spelade han en nyckelroll i de allierades framfarter i andra världskriget.


Originaltitel The Imitation Game
Regissör Morten Tyldum
Manus Graham Moore
Genre Drama, Thriller, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance, Mark Strong, James Northcote, Tom Goodman-Hill, Steven Waddington, Jack Tarlton, Tuppence Middleton, Alex Lawther, Jack Bannon (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4661
Filmnummer 111118

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av ehansi
Berättelsen om den riktiga krigshjälten Alan Turing hölls gömd för omvärlden i 50 år, men i \"The Imitation Game\" får världen veta sanningen från andra världskriget. Filmen, som är basera...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Mat1az
Under andra världskriget använde sig nazisterna av en komplicerad chiffermaskin för att kryptera topphemliga meddelanden. Den så kallade Enigma-maskinen hade över en triljon variabler och ansågs...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av saggesaliv
Alan Turing är en briljant matematiker i andra världskrigets Storbritannien. Han börjar jobba på att knäcka tyskarnas superkodare Enigma, men tiden är knapp och en kamp mot klockan inleds. Jag ...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-08-14
När klockan tickar, London bombas, Tyskland tar över Europa och brittiska genier jobbar på en kodknäckarmaskin så borde pulsen vara hög och naglarna nere vid nagelbanden (som Hegerfors skulle sagt), men det blir inte gastkramande. Bra spel (särskilt av Cumber), kostymer, bilar, osv är fullt godkänt, men synd att skaparna - precis som i fallet BlacKKKlansman - misslyckas med att skapa spänning trots spännande premiss.
Miamia
2023-07-06
Svårt att sätta betyg på den här filmen. Den är välgjord men manuset är övertydligt och den innehåller många faktafel. Klart man måste förenkla och dramatisera - det är ju ingen dokumentär. Men jag tror till exempel inte att det finns några bevis för att Turing skulle ha befunnit sig på autismspektrat, det är ett märkligt tillägg av filmens skapare.
HansMoleman
2023-03-04
Sevärd, men inget wow.
Olof_Gronlund
2022-06-11
Är inte så bra på att bedöma vad som är bra vad beträffar foto, ljud, bild osv, men jag drogs med i filmen för att storyn var så bra. Man vinklade den på ett bra sätt, inga onödiga scener för att fylla ut och inga tråkiga dialoger och dittet och dattet. Nä, en rak och bra film om en otroligt världsavgörande sak, gillades!
Jannebanan
2022-04-15
Snyggt foto och en fantastisk historia. Men tyvärr känner jag att filmen fogar sig efter någon slags "hollywoodmall" som inte klär den här typen av filmer. De skulle ha satsat på att göra den med en mer dokumentär känsla istället. Good, but not Great!
Zebulonm
2022-04-07
Rätt okey.
Zebulonm
2022-04-07
Rätt okey.
Starkbröl
2022-01-05
Så historiskt felaktig och dessutom politisk att jag klassificerar den som propaganda, vilket automatiskt renderar en etta.
kungkalas
2021-12-27
Stundtals lite lökig som det oftast blir när liknande storys ska populariseras och romantiseras, men om man tar det för vad det är så är det ändå en underhållande film och bitvis intressant. Jag hade gärna sett mer detaljerat kodknäckande och mer djupgående själslig vånda.
amam
2021-05-09
Stabil biopic där Benedict gör ett bra jobb i huvudrollen.
Visa äldre kommentarer »