Maktens män
Mike Morris är en av två män som har en chans att vinna posten som demokraternas presidentkandidat. Den som vinner i Ohio är klar att tävla mot republikanerna om platsen i Vita huset. För att vinna verkar allt vara tillåtet. Kampanjen för Morris styrs av kampanjledaren Paul. För den andra kandidaten jobbar Tom Duffy och mitt emellan de båda sidorna finns medierna med journalisten Ida i spetsen. Morris presstalesman, Stephen, står i centrum och faller offer för det politiska maktspelet bakom kulisserna, liksom för förrädiska manipulationer och lockelser.

Originaltitel | The Ides of March |
Regissör | George Clooney |
Manus | George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Jeffrey Wright, Max Minghella, Jennifer Ehle, Gregory Itzin, Michael Mantell |
Tanken var väl bra, men allting var bara allt för överdrivet, för mycket drama för man ska känna att det är realistiskt. I övrigt är jag rätt trött på politiska filmer.
Tät och bra film om maktspel och fulknep i politikens högborg. Bra uppsättning skådespelare som alla levererar fina grejer. Betyget blir en 4;a
Omtitt april -24 efter typ 12-13 år. Helt okej. Hade velat ha mer nerv. Det blir för mycket om det politiska spelet och för lite thriller. Samma problem som med Alla presidentens män.
Fordrar nog att man är intresserad av och insatt i USAs politiska system. Hyfsat trälig film med tung ensemble. (6-/15)
Helt okej men inte mycket mer. Inte så bra som jag trott. 3-
Vill gilla - och det finns en del snygga saker i den, t.ex. Gosling med regnstänkt bilrutefönster - men på något sätt känns det som om något saknas, en tredje akt kanske, för det känns som filmen tar slut lite för snabbt. Och på sin väg till målet blir berättelsen och scenresolutioner också oväntat förutsägbara. Nåväl, likväl en klart godkänd 2:a.
Ok. Bra skådisar,men oengagerande, bl a för ett ooriginellt manus - inget nytt där,gammal skåpmat - och ointressanta karaktärer som man inte direkt ligger sömnlös för.
Slutscenen var dock talande och bäst.
Väldigt bra film med både väntade och oväntade vändningar. Det jag saknar är någon att sympatisera med filmen igenom. Den skildrar saker och ting väldigt bra men det saknas en motpol att engagera sig i mot all korruption, falskhet och idioti. Stark trea.
Har inget av intresse för mig.
Detta visade sig bli en besvikelse för mig sett till mina höga förväntningar. Filmen är så ooriginell att jag bara blir trött. Det finns ytterst lite nerv i berättandet även om dialogen känns trovärdig. George Clooney, Paul Giamatti och Philip Seymour Hoffman är underbara skådespelare men de används alldeles för lite här och istället får Ryan Gosling bära det tyngsta lasset vilket han inte klarar för de tidigare nämnda skådespelarna slaktar honom i scenerna de delar med honom. 3-