Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Housemaid


Eun-yi anställs som husa i en överklassfamilj. Hon påbörjar en affär med mannen i familjen, vilket får mörka konsekvenser. Remake av filmen med samma namn från 1960.


Originaltitel Hanyo
Alternativ titel Ha-nyeo, Hanyeo
Regissör Im Sang-soo
Manus Im Sang-Soo
Genre Thriller, Drama, 2010-tal
Skådespelare Seo Woo, Lee Jung-jae, Moon So-ri, Jeon Do-yeon, Ahn Seo-hyeon, Yoon Yeo-jeong, Jeon Shin-hwan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 299
Filmnummer 81885

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2021-07-03
Redan i inledningen märks Im Sang-soo’s konstnärliga ambitioner detta med både mycket begripliga men också obegripliga bilder från en Sydkoreansk stadsgata, snyggt. Snart byts miljön till en mer sofistikerad sådan hos en tok rik sydkoreansk familj. Emellertid bibehålls den konstnärliga ambitionen fram till sista bildrutan. Ett udda kärleksdrama lite utöver det vanliga.
Zebulonm
2018-10-04
Tycker det är en fyra ända fram till slutet som är ett antiklimax o sänker betyget ett snäpp...
Galivan
2016-08-23
Den var ju helt lysande nästan hela vägen, fattar inte hur man kunde förvalta det man byggt upp så dåligt. Den har en speciell stil och avspänt agerande av rollkaraktärerna. Mycket bra foto och mycket sympatisk huvudroll av Jeon Do-yeon.
Albion
2016-07-21
Filmen börjar lite fräckt med snygga miljöbeskrivningar som taget ur en dokumentär om koreansk streetfood men det vänds snart till något annat. Det är överlag en snygg film som har en speciell atmosfär men man tröttnar lite på den efterhand som filmen puttrar på i ganska långsamt tempo. Ganska okonventionella kameravinklar filmen igenom. Betyget blir en 3;a
okidoki
2016-07-18
Bra tempo. Snopet händelseförlopp.
Lunatisk
2016-07-16
Så jävla sofistikerad.
Dele
2015-04-03
Visuellt stilig mörk thriller med fin musik och intressanta paralleller. Starka slutscener, och stark betygstrea.
Engravadlax
2014-01-03
Tog mig inte ens igenom de första fem minuterna, utseendemässigt är detta det mest amatörmässiga jag har sett från Sydkorea, svårt att tro att Im Sang-soo kommer från världens främsta filmland. Ser ut som Hem till Gården eller någon sån skit. Astrist.
KyLLo
2013-07-08
Otroligt vacker! Jag tycker även om berättandet och att spänningen byggs upp långsamt, men det blir för lite spänning och dramatik för att vara en thriller.
advesperascere
2013-06-27
Stämningen finns där, och överklassmiljöerna. Den har helt klart sina kvalitéer. Men i slutändan är händelseförloppet lite för slätstruket och stereotypt, tyvärr.
Visa äldre kommentarer »