3.7
3.7
The House I Live In
En dokumentär inblick i det amerikanska rättsväsendet, från langaren till narkotikapolisen, från fånge till domare, och avslöjar de djupa mänskliga rättigheterna som utför konsekvenserna av USA:s narkotikapolitik.

Originaltitel | The House I Live In |
Regissör | Eugene Jarecki |
Manus | Eugene Jarecki |
Genre | 2010-tal, Dokumentär |
Jag gillar dokumentärer...
Intressant dokumentär om ett intressant ämne, sen är det klart att man skulle vilja vara lite källkritisk på en del punkter men fortfarande väldigt bra.
Kanske ingen direkt ny information, men detta är ändå en omskakande dokumentär som bör få en att tänka. Skrämmande. 4a.
Den här dokumentären skapar många nya tankebanor för mig, ett historiskt perspektiv på segregation parallellt med droger och nya lagar mot droger. Tänkvärd och sevärd!!
Hade gärna sett att dokumentären tryckte mer på kopplingen mellan dagens segregation och politiken under FDR, där gick det nämligen lite väl snabbt. Annars mycket bra!
Lyfter sig betydligt i strukturell problematisering än många andra dokumentärer, även om den fastnar i arkivmaterial en del. Använde sig väldigt bra av olika livshistorierar som tillsammans fick nyansera problemet. Hade önskat mig mer utrymme för the wire-simon och hans briljanta analys, mindre utrymme åt "during my travels i discovered".
Mkt intressant dokumentär som sätter dagens problem i en historisk kontext. Detta är dokumentärens styrka sedan tycker jag den tappar mot slutet när det blir mer renodlad politisk brandfackla.
Det finns något lätt macho i många amerikanska dokumentärer, där man vill visa att något är åt skogen utan att ha något direkt alternativ att visa på. Jag tycker den här är tillräckligt skarp, dock, för att engagera!
Strålande.
Välgjord och intressant men efterlämnar en känsla av att den på nått vänster var rätt så... anspråkslös.