3.7

The House I Live In

En dokumentär inblick i det amerikanska rättsväsendet, från langaren till narkotikapolisen, från fånge till domare, och avslöjar de djupa mänskliga rättigheterna som utför konsekvenserna av USA:s narkotikapolitik.

Originaltitel The House I Live In
Regissör Eugene Jarecki
Manus Eugene Jarecki
Genre 2010-tal, Dokumentär

2018-12-21
Jag gillar dokumentärer...
Jompalompier
2014-10-06
Intressant dokumentär om ett intressant ämne, sen är det klart att man skulle vilja vara lite källkritisk på en del punkter men fortfarande väldigt bra.
Bomkia
2013-10-12
Kanske ingen direkt ny information, men detta är ändå en omskakande dokumentär som bör få en att tänka. Skrämmande. 4a.
CreaDiem
2013-07-01
Den här dokumentären skapar många nya tankebanor för mig, ett historiskt perspektiv på segregation parallellt med droger och nya lagar mot droger. Tänkvärd och sevärd!!
Ehrmann
2013-06-18
Hade gärna sett att dokumentären tryckte mer på kopplingen mellan dagens segregation och politiken under FDR, där gick det nämligen lite väl snabbt. Annars mycket bra!
altemark
2013-05-17
Lyfter sig betydligt i strukturell problematisering än många andra dokumentärer, även om den fastnar i arkivmaterial en del. Använde sig väldigt bra av olika livshistorierar som tillsammans fick nyansera problemet. Hade önskat mig mer utrymme för the wire-simon och hans briljanta analys, mindre utrymme åt "during my travels i discovered".
haajen
2013-05-16
Mkt intressant dokumentär som sätter dagens problem i en historisk kontext. Detta är dokumentärens styrka sedan tycker jag den tappar mot slutet när det blir mer renodlad politisk brandfackla.
visser
2013-05-08
Det finns något lätt macho i många amerikanska dokumentärer, där man vill visa att något är åt skogen utan att ha något direkt alternativ att visa på. Jag tycker den här är tillräckligt skarp, dock, för att engagera!
Sokkan
2013-05-08
Strålande.
Edithea
2013-02-12
Välgjord och intressant men efterlämnar en känsla av att den på nått vänster var rätt så... anspråkslös.