3.3

The Harder They Come

Den fattige jamaicanske grabben Ivan kommer från landsbygden in till Kingston med drömmar om att göra en reggaeskiva och bli stjärna. Men det är inte lätt att slå sig fram utan kontakter och Ivans stolthet gör att han tar till radikala åtgärder för att bli sedd och hörd. Filmen är främst berömd för sitt reggaesoundtrack.

Originaltitel The Harder They Come
Regissör Perry Henzell
Manus Perry Henzell, Trevor D Rhone
Genre Drama, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Jimmy Cliff, Janet Barkley, Carl Bradshaw, Bob Charlton, Ras Daniel Hartman

Skapad 2019-11-09 av weng-weng
Jimmy Cliff spelar Ivan (!) som kommer tillbaka till stan för att söka framgång som sångare, något han inte är ensam om. Utanför den lokala studion slåss flera lokala talanger om att få stå ...   Läs mer »

dr_Robert
2019-08-22
Själva handlingen är inte mycket att hänga i julgranen. Men den omgivande ramen med fattigdom, korruption och brottslighet fångar nog något ganska essentiellt. Jimmy Cliff är oväntat bra som skådis, men framför allt funkar musiken.@BAM
Hypostas
2016-05-21
Oväntat brutal film, med riktigt skön reggaemusik.
Ful_fisk
2015-12-12
Riktigt bra film om livet i slummen och den jamaicanska musikscenen. Ett par riktigt suveräna scener och en stark autencitetskänsla. Soundtracket är makalöst bra och bidrog till stor del i att marknadsföra reggaen till västvärlden.
zonk
2013-05-11
Den börjar lite segt men när den tar sej, tar den sej som fan, och soundtracket e bitvis klockrent. Bra textning är dock ett måste.
#54
2012-12-31
Inte helt lätt att hänga med utan undertexter nej.
erik.p
2012-08-18
Grym musik och bra story. Visst det är 70-tals låg budget, men det stör man sig inte så mycket på. Vore en mardröm att se otextad...sevärd kultrulle med bra soundtrack (även om Ving reklamen sabbat en av låtarna för oss...)
desithess
2011-06-20
Nja, inte min kopp te
deppen
2010-08-08
Har velat se den här i typ 10 års tid, väl värd väntan!

2010-07-31
Gillar elementen av musik, stil och underjord. Hade kunnat blivit en så mycket bättre film än vad den blev.
Ihsahn
2010-07-30
Väldigt intressant film, både sett till regi och klippning som till tematik. Att handlingen utvecklades åt ett helt annat håll än förväntat var också bra, vilket kompenserar väl för en ganska seg början.