Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Baksmällan


Tre män tappar bort brudgummen under en svensexa i Las Vegas. De ger sig ut för att hitta honom.


Originaltitel The Hangover
Regissör Todd Phillips
Manus Jon Lucas, Scott Moore
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham, Sasha Barrese, Ken Jeong, Rachael Harris, Jeffrey Tambor, Mike Tyson, Mike Epps, Jernard Burks, Rob Riggle, Cleo King, Bryan Callen, Matt Walsh, Sondra Currie, Gillian Vigman, Nathalie Fay, Ian Anthony Dale, Michael Li
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15267
Filmnummer 72593

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Frantic
Med ett leende på läpparna har jag sett klart eftertexterna och materialet som följde med Baksmällan. Leendet försvinner inte heller när jag tar ut dvd:n ut spelaren och börjar fundera vad på ...   Läs mer »

Kommentarer


Hanness
2022-02-01
Överdrivet men rolig emellanåt.
Paramis
2020-02-22
Är det grupptryck som har gjort denna stinkare så omtyckt? Jag såg 37minuter och det tyckte jag var en imponerande bedrift.
Rai
2018-02-14
Dravel, dravel.. Var finns humorn?
Brouhaha
2018-01-27
Det bästa med filmen är att som helhet så haltar den inte. Tänk er att den oerhört stiliga Bradley Cooper sätter sig i en Mercedes-Benz och kör hela vägen till Las Vegas med herr Galifianakis i baksätet. Det blir en fröjd både för ögat och för sinnet. Med följer också två andra killar som ingen bryr sig om. Det är i princip exakt så den här filmen känns! Det blir en solklar 4'a direkt.
martineden
2017-03-08
[rek. 3] Helt okej, "grabbig" komedi. Rolig idé med bra skådespelarinsatser. Vissa scener är väldigt roliga, men som helhet haltar den lite. Helt okej. 2.
wasteoftime
2017-03-08
Att kalla detta roligt, är väl att ta i, det finns vissa scener som är lite småkul, men inte mycket mer. Men visst, jag kan ju förstå varför den blev så stor som den blev, den har ju mycket av det som vanligtvis funkar. Kan nog tycka att den var lite roligare nu andra gången jag såg den faktiskt, men inte mycket. Hur det blev en trilogi förstår jag dock verkligen inte. 0,6 på SH-skalan.
Nalland
2017-01-13
Kanske borde jag som, enligt egen utsago, besitter stor humor uppskatta den här ännu mer. Anledningen till tudelningen är ju att den blir lite flamsig och omogen men det är just det som är så behagligt. Grabbhumorn är total och man inser att den där skruvade tonårshumorn har man bara tagit med sig upp i åldern och satt ett annat ljus över. Hur som helst är filmen skön i sitt sätt att vara totalt radikal, man vet vad som komma skall men garvar ändå här och var och det är ju lite det som är humor, just igenkänning. Visst finns under bältes-humorn likaså men tar inte över. Historien är tunn men det är chargonen som är hela grejen. Zach Galifianakis med sin karaktär Alan, vad mer behövs?
Sunken25
2016-12-21
Grym upplevelse på bio då man inte läst eller hört något om denna filmen och bara random valde den. Skrattade väldigt mycket och det är ju ett bevis på att Baksmällan är en av de bästa komedierna på 2000-talet.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Helt okej komedi.

2016-06-21
Inte alls min typ av humor men fnissade åtminstone litegrann ett par gånger.
Visa äldre kommentarer »