Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

The Grudge


En amerikansk utbytesstudent i Tokyo arbetar som frivillig hemhjälp. Hemma hos en av hennes patienter händer det märkliga saker. Personer försvinner och det verkar som om huset är besatt.


Originaltitel The Grudge
Regissör Takashi Shimizu
Manus Stephen Susco
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Ryo Ishibashi, Bill Pullman, Grace Zabriskie, Clea DuVall, William Mapother, KaDee Strickland, Rosa Blasi, Takako Fuji, Courtney Webb, Yoko Maki, Yuya Ozeki, Ted Raimi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8832
Filmnummer 22913

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Loomis
Asiatiska rysare är verkligen på tapeten och senast att nå dom svenska biograferna är ”The Grudge”. Takeshi Shimizu gjorde nyligen en Japansk originalversion men det tog inte lång tid förrän ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av weng-weng
Det här är historien om en raseri- och hatförbannelse som hoppar runt från offer till offer. Upplägget är enkelt och följer i detalj den japanska förlagan, även den av samma regissör. Faktum...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av cineasten89
När det gäller skräckfilm, så är det relativt svårt att göra en film som skrämmer eller har en originell historia. Men under de senaste åren, har vi fått en enda originell skräckis - amerik...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av
Takashi Shimizu borde vara ganska trött på långt, korpsvart hår, otäcka barn och förbannelser vid det här laget. Hans ”Ju-On”-serie består av fem filmer, men det var först med den tredje, ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2017-12-11
Urlöjlig film, URK!
Stygga-Vargen
2016-11-06
Ingen höjdare. Skådespelarna gör ganska bra ifrån sig och filmen är måttligt underhållande, men bara måttligt. Det är ingen film jag kan tänka mig att se mer än en gång. Svag 2:a.
Krille80
2014-11-26
En film med en riktig skön stämning som desutom lyckas med att skapa ett riktigt stort obehag hos mig som tittare. Jag såg denna film riktigt sent på kvällen och jag kan lätt erkänna att jag hoppade till lite här och där i filmen. Sedan tycker jag det alltid är kul att se lite filmer med Sarah Michelle Geller(Buffy). 3+
Tatty
2014-05-19
Nervpirrande film som gör mig en lite aning nervös men annars bra film. Gillar när filmer gör en nervig.
Andreas_
2013-11-27
nä usch va tråkigt och icke skrämmande skräckfilm, visserligen gav jag den en 2:a i betyg första gången jag såg den, men nu typ 10 år senare och en andra titt så sänker jag betyget till en 1:a, för detta är fånigt, tråkigt, massa detaljmissar och som sagt inte ett dugg skrämmande. The Ring (Hollywoods version) krossar The Grudge. 1:an är visserligen inte en svag 1:a utan den är ändå ganska stark, och 2:an är inte så extremt långt borta, men det är mest för att jag tycker att skådisarna ändå gör ett ganska bra och trovärdigt jobb utav ett fånigt manus med massa missar, och det är kul att se dom försöka sitt bästa, men annars är det inte mycket denna film kan erbjuda, tyvärr.
_Rille_
2013-10-25
Storyn är väl sådär men den är verkligen skrämmande iallafall och det är väl det man är ute efter om man vill se en skräckfilm.
martineden
2013-09-17
*HÖJER FRÅN BETYG 1* Det som gör min aningen ambivalent inför denna film är att många delar och element fungerar bra, MEN jag tycker att man misslyckas med att foga samman dessa till en homogen helhet. Berättelsens fragmentering (i.e. uppstyckningen av tiden) ansågs säkert som ett suggestivt deckarpussel för att sedan i ett kulminerande klimax avslöja mysteriet. Tyvärr blir intrycket av berättartekniken att den används för att dölja att det inte finns någonting bakom. Trots bra skådespelare är berättelsen oengagerande och jag struntar i om karaktärerna lever eller dör. Sedan är manuset fullt av frågetecken och inkonsekvens. På plussidan finns en del skickligt uppbyggda skrämselmoment som är riktigt effektiva och obehagliga. Men bristen på koherens och engagerande kontext gör att dessa blott blir ljusglimtar i en medelmåttig film. Sådär. 2.
silvertrain
2013-08-09
Den läskigare rysare jag sett efter The Ring! Jättebra story och välgjorda skräckeffekter. Stark femma!
mapal99
2013-04-02
Verkligen jätte läskigt , trodde jag skulle dö !
smillans
2013-02-02
jäklgit läskig. såg den på bio
Visa äldre kommentarer »