Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Greatest Showman


Den sanna historien om P.T. Barnum, cirkusdirektören och underhållaren som bland annat värvade svenska Jenny Lind för en berömd USA-turné år 1850.


Originaltitel The Greatest Showman
Regissör Michael Gracey
Manus Jenny Bicks, Bill Condon
Genre Drama, Romantik, Musikal, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austyn Johnson, Cameron Seely, Keala Settle, Sam Humphrey, Yahya Abdul-Mateen II, Eric Anderson (IV), Daniel Everidge, Ellis Rubin, Skylar Dunn, Paul Sparks, Fredric Lehne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 545
Filmnummer 125655

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-09-10
Bedrövligt med fiktionaliserade riktiga personer, eftersom ingen har någon relation till de historiska personerna idag hade man lika gärna kunnat använda fiktiva personer. Att framställa P.T. Barnum som någon slags godhjärtad mysfarbror i utanförskapets tjänst är lika mycket humbug som karln själv -- kanske hade han varit stolt över fräckheten och lögnaktigheten. Vissa musikalnummer är bra, Never Enough förstås men några andra också, dock alldeles för autotunade och slarvigt synkat mellan bild- och ljudartist. Storyn är totalt blaj. Nej, det här var inte bra. Mot slutet glider den hela tiden hotande politiska undertexten längst fram på scenen och blottar sig när Barnums show upphöjs till "a celebration of humanity", och sedan fortsätter det i den stilen, då har gränsen för propaganda passerats och det blir sänkning från en annars stabil tvåa till etta.
Adoniram
2022-04-24
Det enda filmen möjligen kommer att minnas för är några få riktigt vassa sånger. I övrigt bara tröttsamt.
BjörnBandhund
2021-11-14
Visst finns det detaljer man gillar. Rent estetiskt är det en intressant skildring av hur ett barn skulle tänka sig 1800-talet, och skådespeleriet är stabilt. Men det blir för glassigt med alla dessa låtar! Dessutom känns handlingen inte helt fokuserad utan man hoppar lite som man tycker mellan olika trådar. Därför kan betyget tyvärr inte bli mer än en stark tvåa. 2+/5.
Körsbär
2021-04-03
Njaaa detta var inte min typ av film o att göra Jenny Lind till någon bad guy var jag inte ett så stort fan av. Hade lite högre förhoppningar på denna film än gospel med några simpla danssteg.
DrVergerus
2020-09-08
Man kan inte förvänta sig så mycket, men vilket hemskt porträtt av Jenny Lind. Har knappt något med henne att göra. Inte ett dugg likt, ser ut som en modern kvinna.
Illville
2020-04-27
Musiken nära nog en 5:a. Skådespeleriet en väl godkänd 4:a. Men storyn..? Okej då. En 4:a blir betyget trots allt med viss reservation.
Tonti
2019-10-13
Vilken travesti på Jenny Lind den här filmen levererar.
MsA
2019-08-13
Hugh Jackman och resten av skådisarna + musiken räddar denna från en 3:a. Jag hade dock velat veta mer om Barnum, hans politiska karriär osv. Manuset är svagt och för mycket sångnummer för min smak.
ulpe01
2019-08-02
"Den sanna historien..." HA! Hade det här varit en musikal om vem som helst förutom Barnum hade jag förmodligen gett den minst en fyra. Nu kan jag inte koppla bort allt jag lärt mig om den verkliga mannen och det får räcka med en trea trots suveränt skådespeleri och ett spektakel bara överträffat av "Moulin Rouge".
vonadel
2019-07-26
Det är ju musiken som gör denna film. Riktigt bra låtar. Gjorde sig helt ok i 4K också. 7/10
Visa äldre kommentarer »