Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

The Grand Budapest Hotel


M. Gustave är en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren. Zero Moustafa är hisspojken som blir M. Gustaves närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.


Originaltitel The Grand Budapest Hotel
Regissör Wes Anderson
Manus Wes Anderson
Genre Drama, Komedi, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Ralph Fiennes, Tony Revolori, Saoirse Ronan, F Murray Abraham, Jude Law, Edward Norton, Adrien Brody, Willem Dafoe, Mathieu Amalric, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Owen Wilson, Bill Murray, Jason Schwartzman, Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Tilda Swinton, Larry Pine, Giselda Volodi, Florian Lukas, Karl Markovics, Volker Michalowski, Neal Huff, Bob Balaban, Fisher Stevens, Wallace Wolodarsky, Waris Ahluwalia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6604
Filmnummer 108379

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mat1az
Wes Anderson har den senast tiden bjudit på en blandad kompott av både otroligt bra och aningen medelmåttiga alster. Med sin åttonde långfilm visar han dock en gång för alla var skåpet ska st...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av JennyT
En pittoreskt berättelse som rycker med tittaren på ett komiskt äventyr. I ensemblen hittar vi bland annat Ralph Fiennes, Edward Norton, Tilda Swinton och Adrien Brody, vilka alla bjuder på varier...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av saggesaliv
Wes Anderson, den visuella sagovärldens mästare är ännu en gång tillbaka och låter oss briljeras av hans fantasivärld. Nu så har Wes Anderson, för ett tag i alla fall, krypit bort från somma...   Läs mer »

Kommentarer


Nathalena
2022-07-27
En film jag inte orkar med, jag fastande inte. Fanns en del komik i bakgrunden tills filmen tappade mitt intresse totalt.
RichardEk
2022-04-10
Kanske lite generöst för filmen har svårt att behålla tittarens intresse hela vägen. Men samtidigt är det så uppfriskande med en regissör som försöker göra något annat – även om kitsch- och campformen i sig inte är ny. Med en scenografi som associerar till teaterscenen och ett visuellt fyrverkeri, i kombination med gammeldags slapstickhumor och en skådespelarensemble som heter duga är filmen given ett visst underhållningsvärde från start. Det är burleskt och burdust, med snabba vändningar i handlingen. Samtidigt, som jag redan snuddat vid, blir det lite enahanda när väl den visuella formen är bekant, i likhet med liknande filmer som ’Amelie från Montmartre’.
Starkbröl
2022-02-01
Supersteril kitsch... kanske inte ens kitsch, utan någon slags pastisch på kitsch. Min tredje Wes Anderson = tredje tvåan och det blir nog inga fler Wes Anderson-filmer för mig. Musiken är dock bra.
KyLLo
2018-11-07
Fantastisk scenografi och kostym. Låt säga att någon skulle använda det för att göra en mystisk film baserad på en verklig historia eller skröna från ett hotell i östra Europa. Då hade det kunnat bli precis hur bra som helst. Men vad tusan gör karln. Handlingen är miserabel, avskyvärd och rent fruktansvärd. Den är precis motsatsen till smart, cool och underhållande. Humorn är urtrist och billigare än billigast. Det är inte skruvat, utan bara barnsligt och tillgjort. Pajkastning, spring i dörrar och personer som alla är helt IQ-befriade, barnsliga och irriterande. Osammanhängande som Jason Voorhees offer. Får den gamla tv-serien Pang i bygget att framställas som ett mästerverk i jämförelse. Jag kanske får käka upp det här i framtiden, men frågan är om ens Anderson själv kan spotta ur sig något sämre. Enbart tack vare scenografi och kostym får den en tvåa.
Hakvin
2018-09-11
Nu har vi sett Wes karaktäristiska stil några gånger och kan inte längre bygga ett betyg på det. Det som återstår att säga om den här filmen är: rörig.
TheHorrorfan
2018-09-03
Över mina förväntningar faktiskt. Sevärd.
labi
2018-07-19
Gillar egentligen inte Wes Andersons filmer, men den här var kul.
RustyFilm
2017-12-26
En bra och intressant intrig tycker jag schabblas bort med det udda uttrycksätt som regi och filmbyggandet bjuder på. Det farsartade uttrycket med en sagolands liknande utsmyckning (Bolibompastuk) gillas inte av mig. Det udda uttrycksättet hänger med ända ut i filmvisningstekniken (jag tänker då på format hanteringen). Sevärd men ingen topp.
okidoki
2017-09-29
En mäktig gräddbakelse.
jopjop
2017-09-25
Jag vet inte, lite för mycket. Utstuderad. Jag tyckte inte den var rolig.
Visa äldre kommentarer »