3.4
2014
USA, Kenya, Indien
110min
IMDb
Carrie Davies, en stressad arbetsförmedlare, utses till att hjälpa de tre nyanlända bröderna Mamere, Paul och Jeremiah från Sudan att komma in i det amerikanska samhället så snabbt och smidigt som möjligt. Men ju mer hon lär känna dessa vilsna, men ändå hoppfulla, unga män som aldrig använt en telefon eller bott i en lägenhet med elektricitet och rinnande vatten - desto djupare engagerad blir hon i deras livsöden.
Originaltitel |
Margaret Nagle |
Genre |
Drama, 2010-tal |
Skådespelare |
Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal, Kuoth Wiel, Corey Stoll, Sarah Baker (I), Femi Oguns, Elikana Jale, Peterdeng Mongok, Okwar Jale, Thon Kueth, Deng Ajuet, Keji Jale, Kon Akoue Auok, Victor McCay, Mike Pniewski, Thad Luckinbill |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
406 |
Filmnummer |
109769 |
Inbördeskrig decimerar populationer, lämnar kaos efter sig. Detta har hänt i så många länder och i mitten av åttiotalet var det Sudans tur, med ett inbördeskrig som var en av de långvarigaste... Läs mer »
(Kanske lite spoiler!)
Egentligen har jag lite kritik till filmen, såsom att det inte känns så nice med allt "white saviour syndrom" som ligger och pyr. Men skådespelarna är så jävla bra, och kanske speciellt Ger Duany!
Scenerna som handlade om skämtet var så jävla fina också. Blev helt glad och rörd av dem. Jättefint. Det är en väldigt snäll fyra, men ändå en fyra tycker jag nog.
Den här berörde mig. Härligt att se den här sidan av Reese!
En gripande film om ett annat folks missöden, men också lycka. Den känns viktig för oss som inte kanske alltid förstår.
En gripande och fängslande film. Falardeaus film hjälper människor förstå bättre flyktningarnas situation. Jag ger en fyra.
En hyfsat gripande film med klara drag av klassiskt Hollywoodtema. Lyckas skapa ett tillfredsställande förhållande mellan humor och allvar. 3+.
"The Good Lie" är en finstämd berättelse om synnerligen allvarliga ting. Som hur det är att fly kriget i Sudan för att skapa sig ett liv i västvärlden. Det medför såklart en rad hinder, vilka Philippe Falardeau skildrar på ett rimligt vis.
Stark film som berör på så många punkter! Älskar att den lyckas illustrera allvaret, lidandet och sorgen utan att bli för tung. Trots allt finns där humor, värme och kärlek. Önskar att alla kunde se den med tanke på flyktingströmmen från Syrien... Missar femman på målsnöret utan att jag riktigt kan förklara varför. Kanske för att den blev något lite för snuttifierande mot slutet. Se den!!
Tycker den var bra, bra berättat och kändes "äkta". Givetvis har man lagt till händelser som ska göra den "bättre" ur ett Hollywood-perspektiv, men den är ändå ganska fri från det. Den lyckas kravla sig upp till en svag 4:a.
Intressant historia som slarvas bort med typiska hollywood-finesser dvs: fånigheter, tillrättalagd "underhållning"/skämt och jobbiga överdrifter. Filmen hade vunnit på att bara vara ett "tråkigt" drama. R Witherspoon är faktiskt helt okej med tanke på att hennes roll framställs som väldigt töntig. Hade varit spännande att se hur hon skulle presterat om rollen var mer seriös. Ämnet berör och är aktuellt med tanke flyktingars situation i sverige etc, trist att man misslyckas så grovt. Solid tvåa
stort "nja"... fin story men så tillrättalagd o dum ibland.men alldeles för bra för endast en 2a