Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Girl with the Dragon Tattoo


Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.


Originaltitel The Girl with the Dragon Tattoo
Regissör David Fincher
Manus Steven Zaillian
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff, Robin Wright, Yorick van Wageningen, Joely Richardson, Geraldine James, Goran Visnjic, Donald Sumpter, Ulf Friberg, Bengt CW Carlsson, Tony Way, Per Myrberg, David Dencik, Josefin Asplund, Eva Fritjofson, Moa Garpendal, Gustaf Hammarsten
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5874
Filmnummer 88666

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2020-08-16
Duger bra till förströelse av tid speciellt då filmen är 158 min lång. Men absolut inget extra.
Gordyal
2019-07-22
Schyst stämning, mest tack vare soundtracket. Dessutom gillar jag Maras Salander (även om karaktären, likt hela storyn, är mer än lovligt platt). Underhållande och småspännande mest hela tiden tills det börjar närma sig upplösningen, då allt genast blir sämre. Sammantaget en helt okej film, vilket med andra ord innebär att den är ljusår bättre än den svenska skitversionen. Men hajpen är fortfarande obegriplig. (7+/15)
TURGUT
2018-11-10
Bättre än förväntat trots regi av David Fincher och att jag sett det svenska originalet. Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer och Stellan Skarsgård gör alla sina roller rättvisa. Känns lite fånigt med den svenska brytningen när man är svensk. Dramatiseringen av denna versionen är helt enkelt bättre än den svenska originalproduktionen.
widez
2018-05-30
Det känns segt att titta på denna!
Rai
2018-02-04
Inte min typ av film eller bok. Tycker att karaktären Lisbeth Salander är så otroligt överdriven, så nej tack..
Nalleman
2018-01-03
Föredrar det svenska originalet men visst denna är helt okej.
HerrNenne
2017-12-31
Gillar det här, tung bra stämning. Oundvikligen jämför man mer originalet och där finns både bra och dåliga saker. Det känns som en tightare mer kompetent film i stort, men i vissa fall så lider historieberättandet lite, speciellt i deckardelarna tycker jag. Får ett sämre grepp om familjen Vangers medlemmar, men det kanske är personligt. Mara är en bättre Salander. Insåg annars att det här är en riktigt bra deckarhistoria ändå. Gillar inte slutscenen.

2017-07-10
Hyfsade skådespelarinsatser men filmen i sig är ganska medioker och intetsägande. Originalet är betydligt bättre.
RustyFilm
2016-12-08
Kan inte Amerikanare läsa en filmtextremsa så är väl att dubba filmljudet till engelska ett intelligentare sätt att lösa problemet än att spela in en helt ny film. Men här har man alltså producerat en helt ny film från samma grundmanus men med engelskspråkiga skådisar och bytt titeln från ”Män som hatar kvinnor” till ”The girl with the dragon tattoo”. Jag måste få tycka att det är både fantasilöst och onödigt. Filmerna är producerade med bara två års mellanrum. Den senare tillför inget väsentligt nytt och är sämre än originalet. Jag säger inte att ”The girl…” är en dålig film, men den är sååå onödig.
Tatty
2016-11-22
Okej film.
Visa äldre kommentarer »