3.7
3.7
The Girl Who Leapt Through Time
Makoto Konno upptäcker att hon fått förmågan att resa i tiden efter en trafikolycka.

Originaltitel | Toki wo kakeru shôjo |
Regissör | Mamoru Hosoda |
Manus | Satoko Okudera |
Genre | Komedi, Romantik, Science Fiction, Drama, Anime, 2000-tal |
Skådespelare | Riisa Naka (röst), Takuya Ishida (röst), Mitsutaka Itakura (röst), Ayami Kakiuchi (röst), Mitsuki Tanimura (röst), Sachie Hara (röst), Yuki Sekido (röst) |
Gullig tonårs-anime om tidsresande. Kanske inte alltid helt logisk men har så mycket bra humor och värme att man inte hakar upp sig på det. Gillar skarpt!
En gullig bagatell som utspelar sig i tonårsvärlden med de för- och nackdelar det för med sig. Jag gillar hur Makato använder den här ordentliga förmågan till vardagliga ting och inte riktigt bryr sig om konsekvenserna, det känns som ett realistiskt tonårsbeteende. I övrigt flyter det på, den gör inte bort sig men jag kommer nog inte att komma ihåg det här speciellt bra om ett par veckor. En halvstark 2a men aldrig riktigt nära nåt högre. Ett par grymt snygga scener när tiden står still dock.
Ok. Tar sig mot slutet. Alltid knepigt med filmer som hoppar i tid
Filmen går en snäll 3'a. Kändes som det fanns för många plotholes och vissa händelser är inte genomarbetade.
Väldigt härlig film med sköna karaktärer. Otroligt snygg film också, vissa shots är ju galet snygga. Filmen var på väg mot en fyra men vändningen som kommer mot slutet drog ner den till en stark 3/5, härlig film ändå.
Första animerullen på länge. Helt ok. Snygg, stämningsfull och med hyfsade röster och karaktärer. Lite rörig och mot slutet lite smetig.
Även om historien har många likheter med The Butterfly Effect så känns det ändå som att den är tillräckligt annorlunda för att det inte ska dra ner betyget. Makoto är en äkta karaktär och miljöerna känns också uttänkta och jag gillar att en omgjord handling inte enbart kan resultera i positiva konsekvenser. Slutet känns bra, men hade gärna sett att de klippt bort några minuter på slutet och våga sluta som en tragedi.
Såg filmen med engelsk dubbning. En stor irritation låg i just röstskådespelet, vilket antagligen kan vara en bidragande faktor att filmen inte får mer än en stark tvåa. Gillar egentligen idén med filmen...
Jisses, föll fullkomligt pladask för denna! En av mina anime-favoriter, måste definitivt kolla upp mer som Hosoda gjort!
Fin och gullig film, men handlingen blir lite för ologisk och invecklad. Jag tror faktiskt att jag hade föredragit filmen utan tidshoppande över huvud taget, det hade varit tillräckligt spännande med tonårskärlekshistorien...