Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

The Girl in the Spider's Web


Tidskriften Millennium har fått nya ägare och Mikael Blomkvist funderar på att sluta. Lisbeth Salander är rastlös och till synes utan mål. Hon medverkar i en hackerattack bara för att och hon tar onödiga risker vilket inte är likt henne. En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.


Originaltitel The Girl in the Spider's Web
Regissör Fede Alvarez
Manus Fede Alvarez, Jay Basu, Steven Knight
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Claire Foy, Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Claes Bang, Christopher Convery, Vicky Krieps, Volker Bruch, Synnøve Macody Lund, Mikael Persbrandt, Pål Sverre Hagen, Andreja Pejic, Cameron Britton, Paula Schramm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 222
Filmnummer 130777

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Commandante
2021-09-18
Ganska spännande, men storyn är så urbota töntig. Varför i hela friden har en Salander-film en story i nivå med någon gammal Bond-film?
Muskelkungen
2021-08-31
Jag (som bor i Gamla stan i Stockholm) måste ändå le glatt åt varumärkesplaceringen i neonljus.
finkan
2021-07-29
Nja, den funkar
Murvel48
2021-04-19
Oj! Här blev ju allting fel. Precis allt! Och allra sämst var castingen av Lisbeth Salander. Några bra actionscener räcker inte.
HasseV
2020-08-08
Man har satsat på coola scener men inte orkat sy ihop det till en fungerande film.
RustyFilm
2020-03-31
Det här är visuellt snyggt. En av motorcykelscenerna är till och med riktigt, riktigt snygg. När jag läste Lagercrantz bok som är förlaga till det här tyckte jag att han inte till 100% lyckades hålla uppe Stieg Larssons grova men magiska berättarton. Här har dock filmmanusförfattarna tagit det ytterligare flera steg från originalförfattarens skäl och tanke. Det har blivit en fånig och mycket själlös action. Tror det här hade vunnit på att fri kopplas från Larsson och Selander och blivit en Claire Kavat action för det är ju nermonteringen av originalkaraktärerna som stör mest.
Christofer
2020-01-11
2019-11-29: Så kapitalt uselt på alla fronter att jag baxnade. Castingen var sämst, karaktärsporträtten så groteskt omskrivna att ingenting fanns kvar från böckerna. Både Blomkvist & Berger var plötsligt en hel generation yngre än i boken, rimligt!? Visuellt ’snyggt’ men samtidigt sååå himla Hollywood-fult. De som scoutat inspelningsplatserna gjorde nog i brallan av stolthet av att ha hittat ’coola’ ställen att använda och totalt struntat i om det var passande eller inte. Vart tog förresten bok 2 och 3 vägen, var de inte värda att spela in först tyckte man, eller vad ligger egentligen bakom detta?
theFeber
2019-12-27
Blandar och ger. Stundtals riktigt häftiga och coola scener. Stundtals helt orealistisk och icke trovärdig. Filmen hade vunnit mycket på om man inte lagt in familjebiten, som kladdar ned storyn. Skådisarna funkar dock fint.
dafreakish
2019-11-24
Jag förstår varför Salander och gänget inte blir mer framgångsrikt som film när det genomförs såhär.
Bumbi78
2019-11-24
Valde att se den här helt separerad från de utmärkta svenska filmerna. Allt är i stort sett utbytt och actionscener tar över där det uppenbarligen brister i manus. Skulle knappast räkna den som en del av Millenniumfilmerna.
Visa äldre kommentarer »