Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Gift


Den synska kvinnan Anne dras in i en mordutredning. En psykopatisk kvinnomisshandlare misstänks ligga bakom det brutala brottet, men sanningen är aldrig enkel och flera i den lilla staden visar sig bära på mörka hemligheter.


Originaltitel The Gift
Regissör Sam Raimi
Manus Billy Bob Thornton, Tom Epperson
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Cate Blanchett, Hilary Swank, Keanu Reeves, Katie Holmes, Gary Cole, Giovanni Ribisi, Kim Dickens, Greg Kinnear, Michael Jeter, Rosemary Harris, J K Simmons
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5137
Filmnummer 2210

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av weng-weng
Regissören Sam Raimi, har rest långväga för att få arbeta med Cate Blanchett och Keanu Reeves. Den gamle skräcksnubben har tidigare gjort bl.a. Darkman och andra mindre lyckade skräckisar men ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Stygga-Vargen
Jag har gillat Sam Raimi sen jag som tonåring såg hans klassiker Evil Dead på VHS (numer har jag alla Evil Dead-filmerna på Blu-ray) och även om jag inte sett alla hans filmer så har jag ändå ...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2024-04-15
Fungerar väl helt ok, även om den är lite långsam och lite för uppenbar.
Andreas_
2024-04-09
välgjord och bra thriller av Sam Raimi, mannen bakom Evil Dead (originalet förstås) och första spiderman trilogin bland annat och detta är nog en av hans bästa filmer faktiskt, men det är en sån där film man ska se en gång för att få ett väldigt rättvist betyg, när man ser om den och vet hur allt ska gå och vem som är mördraren osv gör inte filmen rättvisa tyvärr, när man inget vet och får sitta och gissa så är filmen som bäst, så när jag såg denna första gången så var betyget mycket högre, nu när man ser om den 24 år senare och ändå kommer ihåg hela filmen så blir inte betyget lika högt men tack vare många bra skådespelare som gör oerhört fina och bra roller så håller filmen ändå vid en andra titt, vi har ju Cate Blanchett, Hilary Swank, Keanu Reeves, Katie Holmes, Gary Cole, Giovanni Ribisi, Greg Kinnear och JK Simmons med i viktiga roller och alla spelar sina roller till perfektion, så det är en riktigt bra thriller med mycket spänning och mystisk men som sagt, det är som bäst och mest spännande och mest mystiskt när man inte vet något alls och hur det ska gå eller vem som är mördaren osv, gillar även miljön, väldigt bra intaget av regissören Sam Raimi och musiken är bra också, så betyget är lite delat, det blir endast en stark 3:a nu men första gången jag såg den så var betyget en stark 4:a vill jag minnas och jag är imponerad över att trots att filmen är 24 år gammal så håller den lika bra än idag, så den har åldrats väl, rekommenderas helt klart till alla som inte sett den och gillar en spännande thriller där man får gissa vem mördaren är.
Engravadlax
2023-11-16
Jag är benägen att kalla det här Raimis bästa film (av 11 sedda). Det är tonsäkert och Blanchett och Ribisi är väldigt bra. Reaves kan som känt inte agera, men han är åtminstone ruskig. För mig faller det på upplösningens enkelhet och förutsägbarhet.
darkmist82
2023-06-17
Sam Raimi landar lite mitt i mellan drama och skräck med denna film. The gift innehåller flera snygga Sam Raimi element och handlingen håller sig på en så pass bra nivå att den är spännande från början till slut. Skådespelarna gör ett bra och trovärdigt arbete. Jag gillar filmen för sin ton och det kameraarbete som Raimi kör med. Musiken skapar bra rysningar och vackrare toner för filmens olika moment. Detta är kanske inte Sam Raimis allra bästa men den håller sig väl. Han skapar en imponerande thriller som är värt att ses.
Rai
2021-06-24
Rätt trist film, men jag kanske borde se om den för att ge den en mer rättvist betyg...
Fetjocke
2017-09-16
En rätt ordinär film, som jag efter omtitt var tvungen att höja till en 4:a. Blanchett är så jävla bra. En ren fröjd att se henne i farten.
RustyFilm
2016-12-08
The Gift ger en konstant obehag och spänningskänsla detta från första början till slutet. Filmen rör sig över alla genrer. Börjar som ett drama övergår till att vara mordgåta och slutar som skräck. I detta har man även lyckats få in i stort sätt alla pusselbitar som brukar bära en film. Här finns biten vacker miljö, hustrumisshandel biten, psykfall biten, obegåvad bullätande småstadspolis biten, rättegångs biten, den ockulta biten, sorg biten, den lilla naket biten och till slut har man även bankat ner den tåriga Hollywood slutbiten trots att den inte passade. Bra skådespeleri överlag speciellt från huvudrollsinnehavare Cate Blanchett och av Giovanni Ribisi som spelar störd bilmek.
Stygga-Vargen
2022-11-02
Bra och spännande thriller med bra skådespelare.

2016-08-12
hamtverkeriet redder -3.
norenorama
2015-08-20
Är lika mycket en stark tvåa som svag trea, nästan sevärd.
Visa äldre kommentarer »