The Garden of Words

Takao, som tränar för att bli en skomakare, hoppade av skolan och skissar nu skor i en trädgård. Han möter den mystiska kvinnan Yukino som är äldre än honom. Sedan börjar de två träffa varandra igen och igen, men bara på regniga dagar. De fördjupar sina förbindelser och öppnar upp för varandra. Men slutet av regnperioden närmar sig snart.

Originaltitel Koto no ha no niwa
Regissör Makoto Shinkai
Manus Makoto Shinkai
Genre Animerad, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Miyu Irino (röst), Kana Hanazawa (röst), Fumi Hirano (röst), Takeshi Maeda (röst)

HerrNenne
2024-03-21
Är ju extremt snygg, men vad är det här? Handlings- och karaktärsmässigt är allt här skräp, på ett lite obehagligt och som sagt, lökigt vis.
-kakihara-
2018-02-03
Väldigt snyggt animerad men extremt segt och lökigt.
ASSFACE
2017-05-21
Otroligt fint gjord.
Netza
2015-10-17
Det enda som gör denna filmen sevärd är hur vackert det är, och då kan man lika gärna se något annat.
peu-depeu
2015-05-14
Otroligt vackert animerat, otroligt tråkig handling.
ShenLong
2014-08-18
satan vad snygg. plotten och så är väl inte så där jättefantastiskt men absolut passerbart (passable?). Däremot går det inte att ignorera hur snygg den var, hade kunnat se den utan ljud och text och ändå givit 4 för det
jingoo
2014-05-08
Snygg film, men hopplöst banal och översentimental handling.
amam
2014-04-03
Shinkais tidigare filmer var iofs sockersöta de med men de lyckades iallafall också vara varma också. Den här filmen däremot är skräp. Snyggt animerad men den innehåller verkligen lite story och karaktärsutveckling och all dialog och relationsutveckling är papperstunn. Plus att jag lite skeptisk till att en 27årig kvinna raggar upp en 15-åring. Kärlek har väl egentligen ingen ålder men det hade varit intressant att se hur filmen gått hem bland de som älskade den om rollerna varit omvända, med en 27årig man som raggar på en 15årig tjej. Slutligen så rundar jag av med att citera en replik från filmen som lyckas symbolisera dialogen ganska bra; "Honestly, there are only two things I know for sure. One: she must think a 15-year-old like me is just a little kid. And two: making shoes is the only thing that will lead me away from here." Suck. Svag tvåa.
soilheart
2013-11-10
Det är lätt att anklaga Makoto Shinkai för att göra likadana sentimentala filmer om och om igen, för delvis stämmer det. Det tar dock inget ifrån skönheten i den här filmen, både i story och bild, även om det vissa scener kan bli lite mycket...
fari
2013-09-07
Har hört från "riktiga" anime folk att denna är skräp men de kan dra åt helvete med sina pretentiösa rövhåls åsikter. Jag såg denna film efter en hård dag då jag blivit förbannad, deprimerad och led av en drös andra känslotillstånd. Filmens mjuka, sköna och lugna helhet löste allt för mig. Jag gick till sängs nöjd och glad. Ha8rs gonna h8.