The Future
När ett par i 30-årsåldern bestämmer sig för att adoptera en katt förändras deras livsperspektiv radikalt.
Originaltitel | The Future |
Regissör | Miranda July |
Manus | Miranda July |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Miranda July, Hamish Linklater, David Warshofsky, Isabella Acres, Joe Putterlik, Angela Trimbur, Mary Passeri, Kathleen Gati, Clement von Franckenstein, Tonita Castro, DA Sandoval, Mark Atteberry, Erinn K Williams, Oona Mekas |
Mysko flum.
Jag gillar inte scenerna med katten. Det känns inte seriöst och skär sig enormt. Rösten påminner om killen som pratade barnspråk i Talang. För övrigt allmänt slätstruken. Lämnar inga avtryck, trots att jag gillar katter.
Gränsar till en 4:a. Underbart knasiga personer! Gillar scenerna ur kattens perspektiv. ♡
Första minuterna - å, vilken humor, vilket samförstånd!
Insticken med katten ger jag pluspoäng, annars var filmen i övrigt inte något att ha tyvärr.
Blev helt golvad första gången jag såg den. Nu när jag såg den andra gången förstod jag nästan ingenting... Märkligt. Vet inte riktigt vad jag ska sätta för betyg nu men jag måste sänka den minst ett steg. 4.
Efter 10 minuter gav jag upp. Vad är detta för soppa (sopa?)? En katt som berättar - där går min gräns. Är tveksam till att försöka se fortsättningen. Sätter inget betyg nu, även om ettan känns solklar.
Delar av filmen, vissa grepp och vissa scener som accentuerar och förstärker de metaforer och liknelser jag tycker mig utläsa av filmen, är kolossalt bra. Berättelsen som sådan är mindre intressant, men det är inte riktigt det viktiga, känns det som.
Väldigt egen film. Nästan en fyra, men den hade behövt knytas ihop lite bättre för det betyget.
Ovanligt sevärd för att vara så abstrakt och konstnärlig (i min bok). Hade inte Miranda July spelat själv hade den nog inte varit något vidare, men jag tycker att den är sevärd. Vinner möjligen på att ses igen och filmen gav åtminstone upphov till mycket tankar och diskussion efteråt för min del.