The Fourth Kind

En stad i Alaska har sett oförklarliga försvinnande under en tidsperiod på över 40 år och det finns beskyllningar på att regeringen sopar undan alla spåren.

Originaltitel The Fourth Kind
Alternativ titel Närkontakt - The Fourth Kind
Regissör Olatunde Osunsanmi
Manus Olatunde Osunsanmi
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Corey Johnson, Enzo Cilenti, Hakeem Kae-Kazim, Alisha Seaton, Daphne Alexander, Tyne Rafaeli, Mia McKenna-Bruce
Betygsantal 1942

Skapad 2019-11-10 av Elemental
Dr. Abigail Tyler berättar historien om hennes möten med utomjordingar och vi får följa de mystiska saker som händer i staden Nome i Kanada och hur människor berättar saker genom hypnos som de ...   Läs mer »

ThePatient
2021-07-31
För det första är det inte baserat på en sann historia, bara ett PR-grepp. För det andra är de alldeles för ivriga att påpeka HELA TIDEN att det här är sant och här är en riktig intervju och så vidare. Det får filmen att kännas riktigt pretentiös och lökig, vilket är synd för atmosfären de skapar kring fenomenet det handlar om är faktiskt riktigt bra. Lite för snäll 3:a kanske, men här är den.
mahasarakam
2018-04-14
Intressant ämne. Men blandningen av fakta och fiktion gör filmen irriterande rörig.
2018-03-07
Men snälla, nästan det sämsta jag har sett!
gaskammarvalse
2018-02-10
Skön
2016-10-26
Bra, spännande, kuslig och välgjord film med bra skådespelare. En av de bättre filmerna som gjordes under 00-talet.
Harford
2016-10-02
Outhärdlig. Inte nog med att filmen felaktigt utger sig för att bygga på en sann historia och innehålla dokumentära videoscener, något också filmens stjärna Milla Jovovitch säger också (felaktigt) i början av filmen. Filmbolaget ljög dessutom i samband med lanseringen av filmen genom att göra falska nyhetsartiklar på internet. Lättlurade och lättpåverkbara personer kan gå på detta och tro att filmen är "äkta". Filmen använder många av de från spänningsfilmer vanliga tekniker: skakig handkamera, kuslig musik (nästan oavbrutet i filmen), plötsliga uppdykanden (i samband med höga ljudeffekter) och påstådda "dokumentära" scener. Tyvärr är resultatet inte vidare bra. Trots att filmen är 7 år gammal är den i stort sett okänd och blev en stor flopp.
niin
2016-09-25
väldigt bra rulle. bygger upp stämningen och går långsamt fram. kan förstå att dagens adhd publik inte finner denna spännande.
ShenLong
2016-01-01
fan det här var verkligen inte bra
Rehn108
2015-11-01
Nej det här var inte så bra. Inledningsvis trodde jag att vi skulle bli serverade en snygg mysrysare, när exteriörerna från den lilla hålan i Alaska presenterades. Men tyvärr. Filmen saknar nerv och känns mest bara tam och långtråkig.
Florian1978
2015-07-28
Egentligen hade jag tänkt att ge filmen en 3:a, men med tanke på att man försöker föra publiken bakom ljuset genom "originalmaterial" sänks betyget till en 2:a