Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Fountain


Över tusen år och genom tre parallella historier skildrar The Fountain en historia om kärlek, död, andlighet och hur skör vår existens egentligen är.


Originaltitel The Fountain
Alternativ titel The Last Man
Regissör Darren Aronofsky
Manus Darren Aronofsky
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Mark Margolis, Stephen McHattie, Fernando Hernandez, Cliff Curtis, Sean Patrick Thomas, Donna Murphy, Ethan Suplee, Alexander Bisping
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6812
Filmnummer 42098

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av eilonwy
Efter den brutalvackra helvetestrippen ”Requiem for a Dream” (2000) är Darren Aronofskys tredje film – ”The Fountain” – på sätt och vis ett återvändande till debutfilmen ”Pi”. Precis som ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av IanCurtisRIP
I sina senaste två filmer har Darren Aronofsky studerat nedbrytningen av det mänskliga psyket på en mycket intim nivå. I »Pi« genom matematikern Max Cohens sökande efter mening i matematiska m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av jotnan
Efter snart tio år börjar Darren Aronofskys The Fountain få lite av en kultstatus. Tio år är en bra tid för filmer. Efter tio år har förväntningarna och de förutfattade meningarna så gott s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av westost
Tomas är en framgångsrik läkare/forskare vars specialistområde är åldrande, men han har ingen nytta av sina framgångar när frun Isabel håller på att dö i cancer. Samtidigt, fast egentligen ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av bmo
Kommer ni ihåg när Brad Pitt hade en björnfitta i ansiktet? I skvallerpressen kunde Jennifer Aniston ses tillsammans med en uteliggare vars ansikte pryddes av ett massivt skägg. Året var 2002 och...   Läs mer »

Kommentarer


RichardEk
2023-12-31
Poetisk och intellektuell science fiction med en ganska ung Hugh Jackman i huvudrollen. Det är inte episk Sci-Fi, utan mer av det lågmälda slaget och lite melodramiskt om den mänskliga viljan till evigt liv. Vacker på sina ställen, sentimental på andra är det en film som är mycket amerikansk i sin ansats och filosofiska utförande. Således inget fel på berättartekniken, men på något sätt en film som inte heller lyckas göra ett bestående intryck eftersom dess existentiella teman är så paketerade att det känns som att en har sett filmen förut.
HerrNenne
2021-04-25
Man kanske kan tycka att den är snygg. Annars vet jag inte. Når mig inte för fem öre.
quelnightmare
2020-07-03
Ett filmiskt ground zero. Den bästa filmen i Aronofskys karriär.
snubbel
2018-12-30
Nu har samma scen upprepats fyra gånger och jag bryr mig inte alls vad filmen handlar om. Vet inte. Bryr mig inte.
Genstruktur
2018-10-20
Vacker film på alla sätt och vis.
Dele
2018-10-09
Jag har svårt för sådan här hårddramatiserad känslofilm med starka ljus, tårar, övernaturligheter och smäktande musik. Här har det blivit en honungsdrypande existentiell saga av alltihop, eller en krystad pekoral om en så vill. Den kvarvarande känslan är: Usch!
wasteoftime
2018-01-15
Det finns väl en intressant grund där någonstans, bakom allt det krystade krimskramset. Och det är väl det som räddar den. Över lag är det mest oengagerande och ja.. Tramsigt? Jag har inget emot mer filosofiska eller konstnärliga filmer, om de görs rätt, men det tycker jag inte att det görs här. Den är antingen alldeles för kort eller vill säga alldeles för mycket. 1,5 på SH-skalan.
kajlandberg
2017-04-14
Uruselt pekoral. Skitful. Den här filmen är så dålig att den inte hade kunnat bli sämre ens om man gett manuset till Staffan Hildebrand och låtit han casta förortskids i samtliga roller. Hugh Jackman omkringsvävandes i lotusställning i ett guldglimmande universum. Herregud.
sawa
2016-08-21
Orkade 30 minuter, knappt.
Hypostas
2016-08-10
Såg om den här filmen i augusti 2016, men det låga betyget (en svag tvåa) kvarstår tyvärr. Jag blir inte alls berörd av den "storslagna" berättelsen.
Visa äldre kommentarer »