2.2
2.2
The 5th Wave
Sextonåriga Cassie Sullivan försöker överleva i en värld som förstörts av fyra vågor av olikartade invasioner från en utomjordisk ras. Hon måste nu förbereda sig för den femte vågen och samtidigt försöka ta sig till sin lillebror som finns på en militärbas flera mil bort.

Originaltitel | The 5th Wave |
Alternativ titel | The Fifth Wave |
Regissör | J Blakeson |
Manus | Susannah Grant, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner |
Genre | Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Chloë Grace Moretz, Zackary Arthur, Nick Robinson (II), Alex Roe, Ron Livingston, Liev Schreiber, Maria Bello, Maika Monroe, Maggie Siff, Tony Revolori, Terry Serpico, Nadji Jeter, Alex MacNicoll, Talitha Eliana Bateman, Cade Canon Ball, Flynn McHugh |
Skit i sin renaste form.
Nä, inget för mig
Folk som viftar med vapen mot varandra hela filmen. Äckligt!
Det blev ingen oscar för den här filmen va?
Amerikansk barn- och tonårsfilm med ett otäckt budskap: så länge man har vapen klara man sig alltid, tro inte på myndigheter och lita inte på andra människor. Detsamma som den amerikanska högern och NRA säger.
Kombinerat med ett taffligt manus och dåliga skådisar bli det en extremt seg historia.
Moretz är inte bra här (det funkar inte att spela som om det vore en lättsam tonårsfilm) och den andra tjejen är ännu sämre. Filmen har sina stunder, men som helhet nej.
Börjar lovande, sen blir det en formidabel kavalkad av YA-klyschor. Man kan lätt köra drinking game till den här filmen på det temat. Tack och lov att de har slutat göra såna här filmer nu.
Filmen är gjord med tonåringar i rollerna för en tonåringspublik. Och det lirar inte för mig men för tonåringar (speciellt det yngre spectrat) kan det säkert funka. Och för alla er vuxna som gillar Harry Potter kanske...
Bra story men höll inte hela vägen.
Ostigt hela vägen, med lite logiska luckor här och var förstås. Även slutet var rätt kasst. Tonårsskådisar med tonårsjargon. Nej tack.