2.2

The 5th Wave

Sextonåriga Cassie Sullivan försöker överleva i en värld som förstörts av fyra vågor av olikartade invasioner från en utomjordisk ras. Hon måste nu förbereda sig för den femte vågen och samtidigt försöka ta sig till sin lillebror som finns på en militärbas flera mil bort.

Originaltitel The 5th Wave
Alternativ titel The Fifth Wave
Regissör J Blakeson
Manus Susannah Grant, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chloë Grace Moretz, Zackary Arthur, Nick Robinson (II), Alex Roe, Ron Livingston, Liev Schreiber, Maria Bello, Maika Monroe, Maggie Siff, Tony Revolori, Terry Serpico, Nadji Jeter, Alex MacNicoll, Talitha Eliana Bateman, Cade Canon Ball, Flynn McHugh

Star-Basse
2021-11-01
Skit i sin renaste form.
finkan
2020-05-15
Nä, inget för mig
sodomiten
2020-05-09
Folk som viftar med vapen mot varandra hela filmen. Äckligt!
sodomiten
2020-05-02
Det blev ingen oscar för den här filmen va?
Harford
2020-05-02
Amerikansk barn- och tonårsfilm med ett otäckt budskap: så länge man har vapen klara man sig alltid, tro inte på myndigheter och lita inte på andra människor. Detsamma som den amerikanska högern och NRA säger. Kombinerat med ett taffligt manus och dåliga skådisar bli det en extremt seg historia.
KyLLo
2019-05-10
Moretz är inte bra här (det funkar inte att spela som om det vore en lättsam tonårsfilm) och den andra tjejen är ännu sämre. Filmen har sina stunder, men som helhet nej.
servadac
2019-02-09
Börjar lovande, sen blir det en formidabel kavalkad av YA-klyschor. Man kan lätt köra drinking game till den här filmen på det temat. Tack och lov att de har slutat göra såna här filmer nu.
deswhip
2018-02-27
Filmen är gjord med tonåringar i rollerna för en tonåringspublik. Och det lirar inte för mig men för tonåringar (speciellt det yngre spectrat) kan det säkert funka. Och för alla er vuxna som gillar Harry Potter kanske...
AngelsDiary
2018-02-23
Bra story men höll inte hela vägen.
Christofer
2017-10-08
Ostigt hela vägen, med lite logiska luckor här och var förstås. Även slutet var rätt kasst. Tonårsskådisar med tonårsjargon. Nej tack.