Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Favourite


Historien utspelar sig i England under tidigt 1700-tal där drottningen Anne styr med stor hjälp av sin nära väninna Sarah. När den charmerande Abigail blir ny tjänare på slottet uppstår en bitter rivalitet mellan henne och Sarah ? om vem som är drottningens favorit.


Originaltitel The Favourite
Regissör Giorgos Lanthimos
Manus Deborah Davis, Tony McNamara
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss, Jennifer White, Carolyn Saint-Pé, LillyRose Stevens, Jenny Rainsford, Liam Fleming, Timothy Innes, Basil Eidenbenz, James Melville, Declan Wyer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 767
Filmnummer 130488

Recensioner

Skapad 2019-11-15 av AgnesPetter
I The Favourite av Yorgos Lanthimos får vi se 1700-tals-drottningen Anne som kämpar med gikt, depression och själviska rådgivare i ett barockt, krigshärjat England. Den adelsfödda men utfattiga ...   Läs mer »

Kommentarer


amotherscrime
2022-03-06
Bästa filmen 2019 och i mina ögon även Lanthimos bästa. Lågmäld och puttrande på ett fantastiskt välavvägt vis. Naturligt spännande och gripande. Superbt skådespel och såklart väldigt snygg.
StureStenhög
2021-05-14
Raffinerade intriger i hovmiljö. Sämre förutsättningar kan man ha, och det blir också underhållande. Mycket kan man tacka de utmärkta skådespelarna för det, och jag gillar att ingen av karaktärerna tar sig igenom det här med äran i behåll. Det skapar ovisshet och dramaturgiska friheter. Men jag kan nog ändå tycka att filmen är lite onödigt lång, och jag hinner tröttna något innan det här är över. I slutändan är det här trots allt en ganska tom film. Det blir en trea av det lite svagare slaget
idaho1981
2021-02-25
Otroligt underhållande och välspelat. Den skiljer sig från andra filmer med spännande foto och briljant historia.
svältaren
2020-09-10
Ännu en rolig, djärv, välcastad och stilistiskt fulländad film av Lanthimos. Användningen av Luc Ferraris musik är också mycket effektfull. Det enda jag saknade var en liten möjlighet att sympatisera med någon av de tre stora karaktärerna; den möjligheten fanns exempelvis i Lobster utan att man för den skull hade gjort det för lätt för tittaren.
ZoIX
2020-09-08
Lanthimos fortsätter att leverera.
HerrNenne
2020-06-01
Riktigt snygg och så och bra skådespelarinsatser som folk påpekat, men lite för osympatisk för mig. Jag gillar första tredjedelen eller halvan eller så.
Supernaut
2020-05-01
Välspelad och snygg, men inte direkt gripande.
dafreakish
2020-04-25
Fruktansvärt imponerande skådespelarinsatser rakt igenom i detta kostymdrama som går i moll. Mörkret är överhängande. Fyran är dock svag då slutet lämnar en del att önska och de estetiska valen alltför ofta är ytterst suspekta.
Gordyal
2020-03-28
Duktigt tråkig film, om en välgjord på många (alla?) sätt. (6/15)
karlmats
2020-03-15
Jag gillade inte The Lobster alls men här hålls Lanthimos tillbaka något och de skruvade elementen passar lite bättre in i helheten här. Jag gillar verkligen inte Emma Stone generellt och hon är den svagaste delen i denna kvinnliga treenighet men även hon klarar sig bättre än vad jag är van vid så jag låter hennes medverkan passera utan alltför stort knussel. Weisz och Colman är bra, jag vet inte om de är Oscarsbra men de är iaf underhållande hela vägen och det är kul att följa maktkampen i detta pampiga slott. Säga vad man vill om adeln och monarkin men nog finns det mycket inneboende humor i deras självupptagna livsstilar. Ankracet var väldigt roligt att beskåda t.ex. Kanske inte en film som innehåller jättemånga toppar annars, men det görs kompetent, det är snygga kostymer och jag är förvånansvärt engagerad utan att egentligen förstå varför. Det landar på en svag 3a till slut vilket jag inte hade förväntat mig.
Visa äldre kommentarer »